Od njega nema starijeg, ni boljeg... A ni trofejnijeg! Upoznajte jedinog pravog fudbalskog faraona, čoveka koji prkosi fizici i vremenu! (FOTO) (VIDEO)
Foto: AP

Legenda nad legendama!

Od njega nema starijeg, ni boljeg... A ni trofejnijeg! Upoznajte jedinog pravog fudbalskog faraona, čoveka koji prkosi fizici i vremenu! (FOTO) (VIDEO)

Za reprezentaciju Egipta je debitovao još 1996. godine, a u polufinalu Kupa afričkih nacija naspram njega je stajao fudbaler koji se tada nije ni rodio

Objavljeno: 21:23h
Aleksa Radosavljević
V Š

Prošao je pored predstavnika medija sa osmehom na licu. U levoj ruci je držao jabuku, koju je onako samozadovoljno zagrizao uputivši predstavnicima sedme sile značajan pogled. I neka je, zaslužio je...

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Ovo je priča o čoveku koji već 21 godinu brani boje svoje reprezentacije, o čoveku koji je debitovao za nacionalni tim pre nego što se veliki broj sadašnjih saigrača uopšte i rodio, o čoveku koji ima puno pravo da trenutno bude najsrećniji na svetu!

Kada za vas veliki Didije Drogba kaže da ste najopasniji protivnik protiv protiv koga je ikada igrao, jasno je kolika ste fudbalska veličina! Čak i ako za vas ne zna niko osim zagriženi fudbalski fanovi i članovi rodne nacije!

foto: Reuters

E, takav kompliment je od legende svetskog i afričkog fudbala dobio samo jedan čovek - Esam Kamal Tafik El-Hadari, ili kraće Esam El-Hadari!

Zašto vam sve ovo pišemo? Razlog je vrlo jednostavan. Egipatska mačka (može se reći i mačak, jer po kuloarima kruži priča da je jedan od većih šmekera u severnoj Africi), golman rođen 1973. godine, koji od 1996. brani za egipatsku reprezentaciju, za koju je odigrao tačno 153 utakmice, junak je momenta u Afričkom kupu nacija.

foto: Reuters

Naime, on je u pobedi Egipta na penale u polufinalu protiv nezgodne Burkine Faso odbranio poslednja dva jedanaesterca, osujetio "meč loptu" i doneo svojoj reprezentaciji uspeh koji čeka još od 2010. godine - finale kontinentalnog prvenstva. To nije sve... Kada je on debitovao za nacionalni tim Egipta, njegov suparnik od srede uveče, talentovani čuvar mreže Burkine Faso Kuaku Erve Kofi i dalje je bio u majčinoj utrobi.

Kakva je to fudbalska veličina! Egipat slavi golmana koji čuva gol reprezentacije od 1996! (VIDEO)

Interesantno, El Hadari je jedan od dva igrača koji je ovo takmičenje osvojio četiri puta (Ahmed Hasan je uradio isto). Takođe, još od ranije, on je jedini golman koji je osvojio Kup nacija tri puta zaredom, i to svaki put uz ogroman doprinos.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.