OSTAVILI KRŠ I LOM: Pogledajte šta su posle utakmice uradili navijači Fejenorda na stadionu Šturma! (VIDEO)
Ružne scene iz Austrije, Foto: Pritnscreen/Twitter/ Der Kellermeister

NEVEROVATNO

OSTAVILI KRŠ I LOM: Pogledajte šta su posle utakmice uradili navijači Fejenorda na stadionu Šturma! (VIDEO)

Austrijska policija saopštila je da je bilo više nanošenja telesnih povreda

Objavljeno:

Civilizacijski, Holandija važi za državu od ugleda, ali kada čovek vidi kakav primitivizam seju navijači fudbalskih klubova u ovoj zemlji, zapita se da li je to baš tako. Poslednji slučaj možda ne govori mnogo o Holanđanima kao naciji, ali mnogo toga svedoči o tamošnjim fudbalskim ultrasima, o najgorima među najgorima - ultrasima Fejenorda.

Fanovi kluba iz Roterdama su u četvrtak uveče bodrili svoj tim u Gracu protiv Šturma, svedočili su porazu koji je Holanđane praktično eliminisao iz dalje priče za plasman u narednu fazu, i to im je, valjda, bio povod za huliganski pir koji su sproveli na delu tribine gde su bili smešteni.

Iza sebe su ostavili haos i pustoš: polupane pisoare, pločice, vodokotliće, počupane gelendere i ko zna šta su još uništili huligani u svom rušilačkom pohodu u Gracu.

Na društvenim mrežama se pojavio snimak potpuno demoliranih prostorija kroz koje su prošli Holanđani, koji je i najbolji prikaz njihovog primitivizma.

Austrijska policija saopštila je da je bilo više nanošenja telesnih povreda, ali i brojnih hapšenja. Navijači iz Roterdama upotrebili su i biber sprej protiv policije, koja je na to reagovala istom merom.

Dok je trajala utakmica došlo je do sukoba navijača dve ekipe, a po završetku susreta navijači Fejenorda počeli su da bacaju razne predmete na policiju.

Fejenord je prethodne sezone više od deset puta kaćnjavan od UEFA zbog ovakvih i sličnih ispada svojih navijača, sećamo se njihovih incidenata i u Beogradu protiv Partizana, i teško je poverovati da posle svega i dalje imaju dozvolu da prate klub na gostovanjima.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.