KAKO ZVEZDA MOŽE DA OSTANE U LE, A ŠTA IH SELI U LK? Gol-razlika može biti PRESUDNA, borba sa Trabzonom još traje!
Milan Rodić, Foto: Starsport©

sad je poznato

KAKO ZVEZDA MOŽE DA OSTANE U LE, A ŠTA IH SELI U LK? Gol-razlika može biti PRESUDNA, borba sa Trabzonom još traje!

Dosta je kalkulacija, ali izabranici Miloša Milojevića ipak imaju sve u svojim rukama

Objavljeno: 21:43h

Crvena zvezda je trijumfom nad Trabzonom u uzbudljivom meču 5. kola Lige Evrope na stadionu "Rajko Mitić" (2:1), zadržala šanse za evropsko proleće.

U drugoj utakmici grupe H, Ferencvaroš i Monako su odigrali nerešeno 1:1 i sada su poznate sve mogućnosti da Zvezda prezimi u Evropi.

Podsetimo, prva dva tima iz grupe ostaju u LE i nastavljaju takmičenje u nokaut fazi, s tim što je prvo mesto koje vodi direktno u osminu finala nedostižno za crveno-bele (to će izvesno biti Ferencvaroš jer ima bolji međusobni skor od Monaka koji jedini može da ih stigne po bodovima).

Gelor Kanga, Fk Crvena zvezda, Fudbaleri Crvene zvezde
foto: Starsport©

Drugo mesto koje vodi u šesnaestinu finala Lige Evrope, Zvezdi bi donela samo pobeda u Monaku, uz dodatni uslov. Da Trabzon ne pobedi kod kuće Ferencvaroš. Ako se to ipak desi, biće opet poravnati sa crveno-belima po bodovima, ali i sa identičnim međusobnim skorom (2:1 u oba meča).

Trenutno je ista i gol-razlika srpskog i turskog predstavnika, ali Trabzon je dao dva gola više (10 naspram Zvezdinih 8) pa je u tom slučaju Zvezdi potrebno da pobedi ubedljivije.

Aleksandar Dragović, FK Crvena zvezda, FK Trabzon
foto: Starsport©

Ako obe utakmice u poslednjem kolu budu završene bez pobednika, Trabzon će biti u prednosti u odnosu na šampiona Srbije, iz istog razloga. A to će biti slučaj i ako oba kluba izgube. Tako bi Zvezda završila učešće u Evropi.

Ako pak Monako i Zvezda odifgraju nerešeno, a Trabzon izgubi od Ferencvaroša, Beograđani će biti treći i preseliti se u 1/16 finala Lige konferencija.

Dosta kalkulacija, ali izabranici Miloša Milojevića ipak imaju sve u svojim rukama.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.