TADIĆEV AJAKS ISPAO IZ LŠ! Liverpul NEMILOSRADAN, Bajern dokusurio Barselonu - košmar Atletika
Ajaks - Liverpul, Foto: MAURICE VAN STEEN/EPA

5. kolo lige šampiona

TADIĆEV AJAKS ISPAO IZ LŠ! Liverpul NEMILOSRADAN, Bajern dokusurio Barselonu - košmar Atletika

Zanimljivo je bilo 5. kolo na svim evropskim "borilištima"

Objavljeno: 23:11h

Fudbaleri Liverpula su ubedljivo slavili protiv ekipe Ajaksa rezultatom 3:0, u okviru 5. kola grupe A Lige šampiona, dok je Napoli bio bolji od Rendžersa identičnim rezultatom.

Ovde se završava san Tadićevog Ajaksa o Ligi šampiona, pa će sreću morati da potraže u Ligi Evrope.

Propustili su "kopljanici" svoje šanse u prvom poluvremenu, a u finišu ih je stigla kazna u vidu gola Mohameda Salaha.

Već u 3. minutu meča je kapiten srpske reprezentacije i Ajaksa Dušan Tadić je na sjajan način započeo akciju, potom je Klasen proigrao Bergujsa koji je sa sedam metara pogodio stativu.

FK Liverpul, FK Ajaks, Liga šampiona
foto: MAURICE VAN STEEN/EPA

Nastavili su se napadi pred golom Liverpula, ali mreža se nije zatresla. Prvu ozbiljniju šansu za "Redse" je imao Robertson tek u 34. minutu meča.

To kao da je razdrmalo njegov tim, pa je u 42. minutu na semaforu pisalo 1:0. Kazna za promašaje je stigla - Mohamed Salah je pogodio posle prelepog udarca.

Liverpil je furiozno ušao u drugpo poluvreme i sa dva gola za 3 minuta bacio na kolena Ajaks. Prvo je pogodio Nunjez posle kornera, da bi Harvi Eliot povisio na 3:0

Salah ga je odlično proigrao, usledio je oštar udarac sa desetak metara iskosa, neodbranjivo.

Napoli je već posle prvog poluvremena imao 2:0, a strelac oba gola u prvih 45 minuta je bio Đovani Simeone.

To se desilo u 11. i 15. minutu, dok je konačan rezultat u finišu meča postavio Leo Ostigard.

Napoli je stigao nadomak prvog mesta u grupi, a da bi na toj poziciji ostali, potrebno je samo da ne izgube sa četiri gola razlike od Liverpula u poslednjem kolu.

Rendžers je poslednji bez bodova i plasman u Ligu Evrope moguć je samo u slučaju da pobedi Ajaks u Glazgovu sa pet golova razlike.

Standings provided by Sofascore

Fudbaleri Atletiko Madrida i Bajer Leverkuzena su remizirali 2:2 u okviru Grupe B Lige šampiona, što znači da su Madriđani ispali iz Lige šampiona.

Leverkuzen je poveo na Vando Metropolitanu već u 9. minuta, a strelac je Musa Dijabi!

Janik Karasko je ubro doneo izjednačenje, da bi gosti ponovo poveli.

Kalim Hadson Odoi pogađa, međutim u 50. minutu meča novo izjednačenje donosi Rodrigo de Pol.

Fudbaleri Atletika su promašili penal u 10. minutu nadoknade, tačnije Karasko je bio tragičar.

Standings provided by Sofascore

Fudbaleri Bajerna još jednom su bili kobni po ekipu Barselone, ovog puta sa 3:0, iako su ranije Katalonci izgubili šansu za plasman dalje.

Već u desetom minutu posle brze kontre, Serž Gnabri je proigrao Sadija Manea koji je samo zaobišao Ter Štegena i pogodio za 0:1. U 31. minutu, nova kontra gostiju, ovog puta je Maksim Čupo Moting bio pred golmanom Barselone i rutinski završio posao za 0:2.

Ponadali su se navijači "blaugrane" da bi minut kasnije mogli da dobiju penal posle kontakta De Lihta i Levandovskog. Tejlor je pokazao na belu tačku, ali je posle gledanja VAR snimka preinačio odluku i na poluvreme se otišlo sa 0:2. Igrao se 55. minut kada je VAR opet bio u fokusu - ovog puta mrežu Barselone zatresao je Serž Gnabri, ali je bio za malo u ofsajdu i gol je opravdano poništen.

U finišu je stigao novi hladan tuš za 3:0, strelac je bio Pavar.

Standings provided by Sofascore

Totenhem i Sporting iz Lisabona odigrali su nerešeno 1:1, goste je do vođstva doveo Markus Edvards u 22. minutu, da bi Rodrigo Betankur u 80. minutu uspeo da savlada Adana posle velike ofanzive "pevaca".

Krenula je engleska ekipa na sve ili ništa i umalo dobila to što je želela, Hari Kejn je u 95. minutu pogodio posle centaršuta Perišića, ali je gol poništen zbog minimalnog ofsajda što je iskoristio Ajntraht. Nakon čitave drame, crveni karton dobio je Konte koji je nasrnuo na sudiju Mekelija.

Marsej je u Frankfurtu poražen od Ajntrahta sa 2:1, a sve golove videli smo u prvom poluvremenu. Domaćin je poveo u trećem minutu golom Daičija Kamade, da bi Mateo Guenduzi u 22. poravnao rezultat.

Pobedu Nemcima doneo je Randal Kolo Muani u 27. minutu i tako dao veliki vetar u leđa svojoj ekipi pred poslednje kolo.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.