DALEKO OD IDEALNE SITUACIJE! Piksi moli Boga da nije ozbiljno - lista povređenih "orlova" dugačka!
Dragan Stojković Piksi, Foto: @Starsport/Srđan Stevanović

trenutna situacija!

DALEKO OD IDEALNE SITUACIJE! Piksi moli Boga da nije ozbiljno - lista povređenih "orlova" dugačka!

Srećom, nijedna povreda nije okarakterisana kao "teže prirode"

Objavljeno: 18:21h

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi ima nekoliko briga u susretSvetskom prvenstvu u Kataru.

Ostalo je dvadeset dana do okupljanja reprezentacije Srbije, a prvu utakmicu na Mundijalu će odigrati 24. novembra protiv Brazila.

Situacija sa povredama naših reprezentativaca je daleko od sjajne.

Svi su za sada na broju, ali je i sve više igrača koji se žale na povrede, ali se nadamo da nisu ozbiljnije prirode i da neće uticati na satsvaljanje spiska.

Startni štoper "orlova" Miloš Veljković propustio je poslednje dve utakmice za Verder, ali povreda nije ozbiljnije prirode.

Dragan Stojković Piksi, Miloš Veljković
foto: Profimedia

Na gostovanju u Lisabonu Dušan Vlahović je zadobio povredu primicača u 70. minutu. Prve informacije iz Italije govore da nije toliko ozbiljno.

Najviše zabrinjava tandem iz Verona Ivan Ilić – Darko Lazović. Obojica imaju, kako pišu Italijani, probleme sa mišićem. Ilić je preskočio poslednje četiri utakmice za žuto-plave, nije bio na terenu još od utakmice Srbije sa Norveškom u Ligi nacija. Lazović je preskočio jednu utakmicu manje za Veronu, on se povredio nedelju dana kasnije u odnosu na saigrača i obojica su trenutno van terena.

Grupi povređenih pridružio se i Andrija Živković. Kako javljaju grčki mediji, fudbaler PAOK-a neće biti u kombinaciji za derbi sa AEK-om sledećeg vikenda. Reprezentativac Srbije ima problem sa nožnim palcem i na terapijama je.

Andrija Živković
foto: EPA/Antonio Bat

Probleme sa povredama u prethodnom periodu imali su i Aleksandar Mitrović, Luka Jović i Matija Nastasić, ali svi su se vratili na teren i igrali za svoje klubove prethodnog vikenda.

Klupske obaveze se završavaju 13. novembra, tog dana počinje reprezentativna pauza za Mundijal.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.