UMRO HUSNIJA ARAPOVIĆ!
Husnija Arapović, Foto: Printscreen/youtube/AjdinSA

tuga!

UMRO HUSNIJA ARAPOVIĆ!

Pored Čelika u karijeri je igrao za Borac iz Banja Luke, Sent Galen i Vinterthur, a nakon rata 1997. godine vodio je juniorsku reprezentaciju BiH

Objavljeno: 21:03h

Poznati bosanskohercegovački fudbaler i trener Husnija Arapović preminuo je jutros u 79. godini života u porodičnom domu u rodnoj Zenici.

Arapović je rođen 1944. godine, a već kao dete počeo je trenirati fudbal u Čeliku. Kao talentovani tinejdžer brzo je priključen prvom timu u kojem je sakupio više od 200 nastupa. Pored Čelika u karijeri je igrao za Borac iz Banja Luke, Sent Galen i Vinterthur.

U Švajcarskoj je nakon igračke karijere počeo sa trenerskom, a 1986. godine se vraća u tadašnju Jugoslaviju kako bi vodio Rudar iz Kaknja.

Nakon rata 1997. godine vodio je juniorsku reprezentaciju BiH. Trenirao je Čelik, Velež, Sarajevo, Rudar (Zenica), Travnik i Vitez. Dugi niz godina je radio kao profesionalni fudbalski menadžer s UEFA PRO licencom.

Ovo je drugi težak gubitak za Zenicu u samo nekoliko dana nakon što je nedavno preminuo još jedan poznati fudbalski trener Ibrahim Zukanović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.