MILOJEVIĆ UPOZORAVA SVOJ TIM PRED PUT U NIŠ: Radnički je u uzlaznoj putanji!
Miloš Milojević, Foto: Stasport

priseban

MILOJEVIĆ UPOZORAVA SVOJ TIM PRED PUT U NIŠ: Radnički je u uzlaznoj putanji!

Gostovanje u Nišu je uvek nezgodno za svaku ekipu

Objavljeno:

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je danas da je forma Radničkog iz Niša u "uzlaznoj putanji" i istakao da će predstojeća utakmica Super lige Srbije na Čairu biti teška, ali da veruje u svoj tim.

- (Trener Nenad) Lalatović je svakako jedan od glavnih kvaliteta Nišlija, međutim mislim da svakako imaju i kvalitetan tim. On je došao da ih podigne i to dobro radi, igraju dobro, forma im je u uzlaznoj putanji, tako da se spremamo i za njega, ali i njihov igrački kvalitet - rekao je Milojević, prenosi klub.

Fudbaleri Crvene zvezde gostuju sutra niškom Radničkom, u utakmici 16. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su lideri domaćeg šampionata sa 38 bodova, dok je Radnički na 11. poziciji sa 16 bodova.

- Po kvalitetu svakako da zaslužuju bolju poziciju na tabeli, međutim to je fudbal, nekada dobijete to što zalužujete, nekada ne. Mislim da su u uzlaznoj putanji, biće teška utakmica - rekao je Milojević.

- Gostovanje u Nišu je uvek nezgodno za svaku ekipu. Verujemo u naš kvalitet, ovo je samo jedno u nizu teških gostovanja, a ako budemo na istom nivou igre i fokusa kao u Novom Sadu i Kragujevcu, mislim da možemo do dobrog rezultata - dodao je on.

Milojević za sutrašnji meč neće imati na raspolaganju Nikolića i Sanoga.

- Nikolić je u fazi priključivanja punom trenažnom procesu, verovatno neće biti u konkurenciji za tim sutra. Svi ostali sem Nikolića i Sanoga su na raspolaganju... Imamo samo jedan cilj, to je sledeća utakmica protiv Radničkog. Ne razmišljamo ni o Trabzonu, ni o Kolubari, svi najjači i najpotrebniji za takav vid utakmice će ići sa nama - rekao je on.

Miloš Milojević, FK Crvena zvezda, FK Ferencvaroš
foto: Starsport

Osvrnuo se trener Zvezde na činjenicu da je Stefan Mitrović pojačao crveno-bele upravo iz Radničkog.

- Kada je Mitrović bio u Nišu bio je drugi trener, kao i sastav. Poznaje igrače i to svakako može da nam koristi. S druge strane, radi se o fudbalerima koji dugo igraju u našoj ligi. Znamo njihove kvalitete i mane - rekao je Milojević.

"U pripremi utakmice ih maksimalno poštujemo, što je obavezno s obzirom da se radi o ekipi Radničkog iz Niša, klubu sa tradicijom. Moramo da verujemo u to što radimo, naš kvalitet i igrače", dodao je.

Crveno-beli u odnosu na Partizan trenutno imaju pet bodova više.

- Imamo još pet utakmica u prvenstvu, ako oni pobede sve do kraja, kao i mi, razlika će biti pet bodova. Lakše je reći nego uraditi. Očekuje nas serija ozbiljnih gostovanja, tako da verujemo da fokusom, mirnoćom i jednim odnosom gde idemo iz utakmice u utakmicu možemo do kraja - rekao je Milojević.

Ekipu Zvezde u četvrtak očekuje i meč protiv Trabzona u Ligi Evropa, a Milojević je istakao da će se njegova ekipa za tu utakmicu spremati kada dodje na red.

Verovali ili ne! AdmiralBet nudi najveću kvotu u univerzumu za derbi dana!

- Nemamo komfor i luksuz da nešto isprobavamo, mislim da možemo samo da podižemo nivo samopouzdanja i igre. Kada bude došao Trabzon, tek onda ćemo da spremamo najbolji sastav i taktiku za njih - rekao je Milojević.

- Rekao sam, iako to možda nije popularno, nama je prevashodni cilj naše prvenstvo. U Evropi ćemo se boriti do kraja i dok god budu postojale teoretske šanse. Prvenstvo nam je nešto zbog čega i od čega živimo, to nam je najbitnije - dodao je on.

Utakmica Radnički Niš - Crvena zvezda na programu je sutra od 17.00 na Čairu.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.