"POBEDA ZA JUVENTUS, SINONIM ZA VLAHOVIĆEV GOL": Bjanko-neri ZAVISE OD SRBINA (FOTO)
Slavlje Dušana Vlahovića i saigrača, Foto: EPA/Allesandro Di Marco

DUŠAN SILNI!

"POBEDA ZA JUVENTUS, SINONIM ZA VLAHOVIĆEV GOL": Bjanko-neri ZAVISE OD SRBINA (FOTO)

Reprezentativac naše zemlje bio je strelac svaki put kada je "stara dama" ove sezone slavila u Seriji A, a to je bilo pet puta do sada

Objavljeno:

Novinar italijanske "Gazete delo sport" Đuzepe Nigro analizirao je igru Juventusa i značaj Dušana Vlahovića za njegove rezultate.

On je objavio tekst sa naslovom "Juventus pobeđuje samo kada Vlahović postigne gol. Rešenja za njegovo korišćenje".

Dušan Vlahović slavi gol protiv Torina
Dušan Vlahović slavi gol protiv Torinafoto: EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Reprezentativac Srbije je, naime, bio strelac svaki put kada je "stara dama" ove sezone pobedila u Seriji A, a to je bilo pet puta do sada.

- Brojke su takve da ne mogu proći nezapaženo. U pet utakmica koje je Juventus dobio ove sezone, uvek je na semaforu bio (bar) jedan gol Dušana Vlahovića. S druge strane, nikada u pet utakmica koliko je Juventus izgubio nije bilo gola Srbina. Pored toga, u četiri remija bjanko-nera, samo jednom (sa Romom) bivši igrač Fiorentine je postigao gol. Brojevi koji govore pravilo: pobeda Juvea sinonim za Vlahovićev gol (ne uvek obrnuto, ali skoro). Gledano na drugi način, u šest utakmica u kojima je Dušan postigao gol, Juve je ostvario pet pobeda i jedan remi, kada je igrao bez golova bilo je pet poraza i dva remija. Nema potrebe da dodajete mnogo. Prvo treba uzeti u obzir da ako je Vlahović najbolji strelac Serije A - piše Đuzepe.

Dušan Vlahović slavi jedan od pogodaka
Dušan Vlahović slavi jedan od pogodakafoto: EPA/Alessandro Di Marco

Autor ističe i povremenu, nekonstantu produktivnost ostatka tima.

- Pitanje je isprepleteno sa pitanjem alternativa. Jer ove sezone iza Vlahovićevih šest golova dolaze Milikova četiri (tri u prvenstvu, jedan u Ligi šampiona), koji su možda i više nego što se očekivalo. A iza njih je najbolji ofanzivni resurs bio Rabio sa dva gola, i to samo u jednom meču. Postoji produkcija golova iz sa drugih pozicija (Bonući i Bremer iz odbrane, zatim Kostić, Mekeni i Di Marija iz sredine), ali to sigurno nije materijalizovala pravu alternativu napadaču. Razumno je zaključiti da povratak Di Marije, Kjeze i Pogbe donosi mnogo više iz gledišta igre, kao i samo konstrukcije igre. Ali danas ih nema i treba da se nađe način da ide napred. Ono što se otkrilo jeste da se zavisi od Vlahovića - zaključio je Nigro.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.