ZVEZDA NAŠLA NOVOG NAPADAČA? Marko Marin dobio HITAN zadatak!
Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Starsport©

NEMA ČEKANJA!

ZVEZDA NAŠLA NOVOG NAPADAČA? Marko Marin dobio HITAN zadatak!

Gambijac Bamba Suso trenutno igra za slovenačkog drugoligaša Bilje

Objavljeno: 18:01h

Nije tajna da Crvena zvezda traži pojačanje u napadu za zimski prelazni rok.

Skauting služba na čelu sa Markom Marinom dobila je zadatak da pronađe špica koji bi pomogao Aleksandru Pešiću u drugom delu sezone, a jedan od kandidata je 20-godišnji Gambijac Bamba Suso. Suso trenutno igra za slovenačkog drugoligaša Bilje i najbolji je strelac lige sa 12 golova na isto toliko utakmica.

Zvezda je uspostavila kontakt s njim preko menadžera, a skauti kluba su bili da ga gledaju proteklog vikenda u porazu od Rogaške (1:2). Ovaj hitri momak iz Gambije je pod ugovorom za italijanskog drugoligaša Pizu, pa u Bilju igra na pozajmici i to sa uspehom da selektor mlade reprezentacije Italija Paolo Nikolato planira da ga pozove u tim.

Suso je, kao i veliki broj njegovih zemljaka, stigao u Italiju sa 13 godina i bio je primljen u jednu hraniteljsku porodicu u Kalabriji. Brzo je shvatio da želi da igra fudbal, iako su ga sprečavali birokratski problemi u tome. Morao je da krene od amaterskog nivoa i rimskog kluba Romul, a onda je prešao u Pizu. Debitovao je u Seriji B, ali se nije izborio u timu i procenjeno je da ode na pozajmicu u Bilje. U Sloveniji je "eksplodirao" i privukao interesovanje Maribora i nekoliko hrvatskih klubova. Jasno je da Pizi sleduje obeštećenje za igrača koji prema Transfermarktu vredi 50.000 evra, ali mu i ističe ugovor na kraju sezone.

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.