NAJBOLJI GOLMAN SVETA RAZOČARAN: "Nemoguće je da čuvar mreže osvoji Zlatnu loptu!"
Tibo Kurtoa sa nagradom "Lav Jašin", Foto: EPA/Mohammed Badra

istina?

NAJBOLJI GOLMAN SVETA RAZOČARAN: "Nemoguće je da čuvar mreže osvoji Zlatnu loptu!"

Kurtoa jeste zablistao u finalu LŠ-a, ali Real ne bi stigao ni dotle da bravuroznim odbranama Belgijanca nisu preživeli PSŽ, Čelsi i Mančester Siti

Objavljeno:

U Parizu je sinoć održana ceremonija dodele "Zlatne lopte".

Zlatna lopta je bila šlag na tortu gala večeri, a pre toga podeljene su brojne druge nagrade. Nagrada "Lav Jašin" koja se dodeljuje najboljem golmanu otišla je sasvim zadsluženo u ruke čuvaru mreže Real Madrida, Tibou Kurtoi.

Međutim, reprezentativac Belgije bio je sedmi u ukupnom poretku za Zlatnu loptu koja je otišla u ruke njegovom saigraču Karimu Benzemi.

Taj mu se plasman baš i ne sviđa i smatra da je trebalo da bude bolje plasiran, a iz izjave se može zaključiti da mu je ambicija bila i osvajanje Zlatne lopte pored fenomenalnog saigrača.

- Pre svega, jako sam srećan zbog Karima Benzeme. Čini se da se više ceni postići gol nego odbraniti ga. Bitka koju tek treba dobiti. Videvši logiku i znajući kako se glasa, znao sam da nisam imao šanse da pobedim - rekao je Kurtoa, a prenosi Marka.

- Istina je da se čini nemogućim da golman osvoji Zlatnu loptu. Benzema je pobedio ove godine i svi se slažemo oko toga. Ali nakon sezone u kojoj smo osvojili Ligu šampiona, prvenstvo, kada sam bio odlučujući u finalu Lige šampiona, osvojim sedmo mesto... To pokazuje da se glasovi baš i ne daju prema zaslugama golmana. U prvih 10 nema defanzivaca, to je to. Barem su izmislili još jedan trofej - dodao je Tibo Kurtoa misleći na nagradu Lav Jašin.

1 / 5 Foto: EPA/Yoan Valat

Kurtoa jeste zablistao u finalu LŠ-a, ali Real ne bi stigao ni dotle da bravuroznim odbranama Belgijanca nisu preživeli PSŽ, Čelsi i Mančester Siti - naročito je "branio nemoguće" protiv londonskih "Plavaca".

Inače, upravo je legendarni Rus Lav Jašin jedini golman u istoriji koji je osvojio Zlatnu loptu i to šezdesetih godina prošlog veka.

Najbliži tome kasnije su još bili Đanluiđi Bufon koji je bio drugi 2006. godine, Oliver Kan (treći 2001. i 2002. godine), i Oliver Nojer (treći 2014. godine).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.