NIJE MOGAO DA ZAUSTAVI SUZE: Legendarni napadač odigrao poslednji meč u karijeri, izmakla mu je samo LŠ! (VIDEO)
Gonsalo Iguain, Foto: Printscreen/Twitter/MLS

slomio se nasred terena

NIJE MOGAO DA ZAUSTAVI SUZE: Legendarni napadač odigrao poslednji meč u karijeri, izmakla mu je samo LŠ! (VIDEO)

Kao član Napolija je imao fantastičnu golgetersku sezonu 2015/16 kada je sa 36 golova bio ubedljivo najbolji strelac Serije A - rekord koji deli sa Đinom Rosetijem (Torino, 1928/29 i Ćirom Imobileom (Lacio, 2019/20)

Objavljeno:

Gonsalo Iguain, jedan od najuspešnijih argentinskih napadača u novijoj istoriji, zvanično je "okačio kopačke o klin" u ponedeljak veče i otišao u penziju.

Doduše, ne na idealan način s obzirom na to da je njegov Inter Majami ispao na startu plej-ofa MLS od Njujork Sitija rezultatom 3:0.

Iguain je u svojoj poslednjoj sezoni vodio Inter do plej-ofa sa 16 golova na 29 utakmica, a nakon poslednjeg sudijskog zvižduka slomile su ga emocije i ostao je da čuči na travi prekriven suzama.

Pre odlaska u SAD je igrao za sve same velikane: počeo u River Plejtu, pa prešao u Real Madrid gde su ga se lako odrekli, ali gde je i on ostao bez najbolje prilike da osvoji Ligu šampiona.

Bez obzira na to, vrhunsku klasu je pokazao u Napoliju nakon čega je usledio transfer u Juventus koji mu navijači kluba iz Napulja nikad nisu oprostili. Poslednje dve sezone u "Staroj dami" je proveo na pozajmicama u Milanu i Čelsiju, ali zenit je već prošao.

Na kraju, fudbal napušta sa 34 godine, 785 utakmica, 367 golova, 127 asistencija i 14 osvojenih trofeja.

Tri puta je bio prvak Španije sa Realom i tri puta prvak Italije sa Juventusom, dok je sa reprezentacijom Argentine tri puta bio vicešampion. Dva puta u Kopa Amerika, jednom na Mundijalu u Brazilu 2014. godine.

Sa Juveom je bio i finalista LŠ-a (zaustavljen od Reala), a dva puta igrač godine crno-belih. Kao član Napolija je imao fantastičnu golgetersku sezonu 2015/16 kada je sa 36 golova bio ubedljivo najbolji strelac Serije A - rekord koji deli sa Đinom Rosetijem (Torino, 1928/29 i Ćirom Imobileom (Lacio, 2019/20).

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.