MADRIĐANI ZADOVOLJNIJI U EL KLASIKU: Real dominirao na Bernabeu i pobegao Barseloni na tabeli Primere!
Benzema je bio strelac na derbiju, Foto: EPA/Sergio Perez

la liga 9.kolo

MADRIĐANI ZADOVOLJNIJI U EL KLASIKU: Real dominirao na Bernabeu i pobegao Barseloni na tabeli Primere!

Sve dileme oko pobednika rešene su u 92. minutu, kada je gol sa penala postigao Rodrigo.

Objavljeno: 18:16h

Fudbaleri Real Madrida savladali su Barselonu sa 3:1 u najvećem derbiju španskog fudbala, popularnom "El Klasiku".

"Kraljevići" su na svom "Bernabeu" pokzali da su trenutno bolja i iskusnija ekipa od velikog protivnika i potpuno zasluženo stigli do trijumfa.

Sjajnu utakmicu odigrao je čitav vezni red Reala koji je napravio prevagu na terenu, a posebno se istakao Federiko Valverde golom i iznuđenim penalom.

Posle uvodnih pokušaja Rafinje i Vinisijusa, Real je zadao prvi udarac protivniku.

Igrao se 12. minut kada je Kros iz teške pozicije poslao sjajnu dubinsku loptu brzonogom Vinisijusu po levoj strani, Brazila se stuštio ka golu Ter Štegena i dobro šutirao. Njegov udarac odbranio je nemački golman, ali je lopta stigla pravo na nogu Karima Benzeme, a sjajni napadač rutinski pogodio mrežu.

Šansu utakmice za Barselonu propustio je Robert Levandovski u 25. minutu. Odlično je Poljaka proigrao Rafinja na drugoj stativi, Levandovski je uklizao, ali nije uspeo da zahvati loptu kako je želeo, tako je propala kolosalna prilika za Ćavijev tim.

Deset minuta kasnije usledila je kazna. Pogrešio je štoper Barse Erik Garsija, lopta je stigla do Vinisijusa, usledilo je nekoliko kratkih pasova domaćih, lopta je došla do neometanog Federika Valverde,a Urugvajac sjajno pogodio sa nekih dvadestak metara za novu radost navijača na "Bernabeu".

Moglo je da sve bude rešeno u 52. minutu kada je Vinisijus sjajnom dijagonalom pronašao Benzemu, Francuz je ušao u sredinu, odlično šutirao levom nogom i pogodio mrežu Barselone, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

Tempo utakmice drastično je opao u nastavku. Real je gospodario sredinom terena i pokušavao da "ubije" utakmicu. Sve je išlo po Anćelotijevom planu do 73. minuta, kada je Barsa dala prvi znak života u nastavku.

Levandovski je uspeo da pobegne Militao, sa leđa je natrčao Karvahal, oborio Poljaka, ali je sudija Hose Marija Sančez odlučio da ne pokaže na belu tačku.

Ovo je bio samo nagoveštaj onoga što će se događati u narednih petnaestak minuta.

1 / 3 Foto: EPA/Rodrigo Jimenez

Rezervisti Ansu Fati i Feran Tores uneli su energiju u Ćavijevu ekipu. U 78. minutu Ansu Fati je imao dobru priliku, a pet minuta kasnije upravo je Fati iskreirao gol Barsi. Odlično je mladi ofanzivac prošao pored Valverde, uposlio Ferana Toresa, a ovaj pogodio za 2:1.

Mogala je Barsa do izjednačenja četiri minuta kasnije. Glavom je pokušao Roberto, pa Fati, ali nije bilo gola.

Sve dileme oko pobednika rešene su u 92. minutu, kada je gol sa penala postigao Rodrigo.

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.