OVO JE SALAHOVO VEČE: Liverpul deklasirao Rendžers,Inter i Barsa priredili pravi spektakl, Porto slavio u Nemačkoj!
Salah upisao het trik, Foto: EPA/Adam Vaughan

liga šampiona 4. kolo

OVO JE SALAHOVO VEČE: Liverpul deklasirao Rendžers,Inter i Barsa priredili pravi spektakl, Porto slavio u Nemačkoj!

Salahu se igralo večeras

Objavljeno: 23:17h

Liverpul je pobedio ekipu Rendžersa sa 7:1.

Škoti su došli do vođstva u 17. minutu, Skot Arfild se odlično snašao i doneo slavlje domaćim navijačima.

Vođstvo tima iz Glazgova nije potrajalo dugo, Roberto Firmino koristi asistenciju iz kornera - Brazilac nastavlja da pogađa. Liverpul izjednačuje na 1:1 u 24. minutu. Mogao je Rendžers ponovo do vođstva, Arfild ovog puta bez dovoljno sreće.

U nastavku dominacija "redsa", što donosi i preokret rezultata u 55. minutu. Strelac je ponovo "Bobi" Firmino, sjajni Brazilac gura "redse" ka pobedi.

Firmino dolazi i do asistencije - Brazilac "pleše" po terenu. Peta za Nunjeza i to je 3:1 u 66. minutu. Liverpul nastavlja da melje protivnika, Mo Salah dolazi do gola - rezervista na ovom meču pogađa iz neugodnog ugla za 4:1 u 76. minutu.

Salahu se igralo večeras, Egipćanin dolazi do drugog gola večeras i to je5:1 u 81. minutu. Neverovatni Salah je samo min kasnije postigao i svoj treći gol, het-trik Egipćanina u šest minuta za 6:1 u Glazgovu!

Gosti nisu prestali, stigao je Liverpul i do sedmice - mladi Harvi Eliot pogađa. VAR potvrđuje, katastrofa Škota na "Ajbroksu".

Standings provided by Sofascore

Leverkuzen je glatko poražen na svom terenu od Porta sa 3:0

Porto je ovu grupu otvorio sa dva poraza, a sada je na pol-poziciji za osvajanje drugog mesta.

Odlična igra prvaka Portugala u Nemačkoj i pobeda od 3:0. Galeno je dao gol već u šestom minutu, a Leverkuzen je mogao da se vrati u 16. Demirbaj je izveo penal, a Diogo Košta mu je zaustavio udarac.

U nastavku dva penala za goste i dva gola Iranca Mehdija Taremija. U 53. minutu je realizovao prvi kazneni udarac, a 11 minuta kasnije i drugi.

Standings provided by Sofascore

Barselona i Inter su na Spotifaj Kamp Nou odigrali 3:3.

Fudbaleri Barselone nisu uspeli da savladaju Inter na svom stadionu i nalaze se na rubu druge uzastopne eliminacije u grupnoj fazi Lige šampiona. To se do sada nije desilo u 21. veku. Derbi večeri je bio spektakularan i završen je rezultatom 3:3.

U drugom meču grupe je Bajern očekivano savladao Plzenj sa 4:2.

Meč u Češkoj imao dva potpuno različita poluvremena. Bajern je u prvom delu igre dao četiri gola. Redom su pogađali Mane u 10, Miler u 14, te dva puta Gorecka u 25. i 35. minutu. Da nije zalutao u ovo takmičenje, prvak Češke je pokazao u nastavku, kada je preko Vikanove u 62. i Klimenta u 75. minutu značajno ublažio poraz.

Bajern je već prošao dalje, a Inter do može da uradi ukoliko u narednom kolu kod kuće savlada Plzenj.

Standings provided by Sofascore

Totenhem je pobedio Ajntraht sa 3:2

Ajntraht je iznenadio Totenhem i u sred Londona došao u vođstvo. Kamada je pogodio na asistenciju Rodea u 14. minutu. Ovo kao da je naljutilo Konteov tim koji je krenuo u kanonadu.

"Pevci" su u periodu od šesnaest minuta postigao tri gola. Prvo je Son na asistenciju Kejna izjednačio na 1:1 u 20. minutu. Kejn se potom osam minuta kasnije izborio za penal koji je i sam realizovao za 2:1 i preokret "pevaca". A onda je Son u 36. minutu pogodio prelep volej za 3:1 i miran odlazak na odmor. Imao je i Romero šansu za 4:1 tik pred pauzu, ali bez gola Argentinca.

U nastavku je pripretio i Sesenjon, Englez ostaje u situaciji 1 na 1, ali je Trap bio odličan. A onda velika greška Tute, igrač Frankfurta dobija dva žuta kartona u razmaku od 3 minuta te su Nemci ostali sa igračem manje.

Nemci dolaze do nade u Londonu, Alidu dolazi do gola u 87. minutu i to je 3:2 što nam je donelo uzbudljivu završnicu. "Pevci" su mogli do 4:2. Hil sjajnim prodorom omogućava penal, ali Hari Kejn šalje loptu pod oblake sa bele tačke. Loris spašava Totenhem, velika šansa za Ajntraht u nadoknadi, ali francuski golman siguran. Posle svega ipak slavlje Totenhema, "pevci" preuzimaju mesto lidera - Sporting je drugi sa bodom manje.

Sporting je bio poražen na svom terenu od Olimpika iz Marseja sa 2:0.

Sporting je večeras doživeo pravu katastrofu. Domaćin u Lisabonu je već u 19. minutu ostao sa igračem manje, Esgaio dobija drugi žuti karton. Drugi faul je doneo i penal Marseju, Genduzi ga koristi i dovodi Olimpik u vođstvo 1:0.

Samo desetak minuta kasnije francuski klub dolazi do 2:0 - Sančez je postigao gol, čekali smo VAR potvrdu, koja je potvrdila pogodak za goste.

Problemi za Portugalce nisu jenjavali - Sporting ostaje bez još jednog igrača. Pedro Gonsalves dobija drugi žuti karton u razmaku od jednog minuta. Sporting ostaje sa devetoricom na terenu. Mogao je Marsej i do trećeg gola u završnici, domaće spašava stativa.

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.