KELN POKUŠAVA NA SVE NAČINE DA POKORE PARTIZAN! Nemci zvali Srbina da im pomogne
Keln nemoćan protiv Partizana, Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

svim oružjem!

KELN POKUŠAVA NA SVE NAČINE DA POKORE PARTIZAN! Nemci zvali Srbina da im pomogne

Uoči ovog meča svoj komentar dao je bivši igrač oba kluba Miloš Jojić

Objavljeno:

Fudbalere Partizana sutra od 18.45 očekuje ozbiljan izazov pošto igraju drugi meč protiv ekipe Kelna u Ligi konferencija.

Da podsetimo, oni su prošle nedelje u Nemačkoj pobedili svog rivala sa 0:1 što je bilo prilično veliko iznenađenje za tamošnju javnost.

JOJIĆ PRESREĆAN, PARTIZAN I NE BAŠ! Pojavio se Keln: "ne mogu da kažem da nisam navijao za to"

Uoči ovog meča svoj komentar dao je bivši igrač oba kluba Miloš Jojić.

– Ugovor sa Partizanom mi je istekao na kraju prošle sezone. Ušli smo u osminu finala Lige konferencija, uzeli 98 poena u ligi, završili kao drugoplasirani i nažalost izgubili finale Kupa. Iako nismo osvojili trofej, ipak smo imali dobru sezonu. Lično sam bio zadovoljan svojim učinkom sa osam golova i 15 asistencija. Posle sezone cilj mi je bio da ostanem u Evropi. Imao sam ponude iz Azije, ali sam ih sve odbio. Iz Evrope je do sada stiglo nekoliko upita. Sada sam i sam došao u situaciju da postoji rizik da do januara 2023. ne nađem novi klub. Ipak, ne želim samo da potpišem ugovor negde – ceo paket mora da postoji. Klub treba da ima filozofiju igre i ideju sa kojom mogu da se identifikujem. Trenutno održavam formu sa drugom ekipom Partizana, gde treniram svaki dan. Osećam se zaista dobro i u odličnoj sam formi. Mogu odmah pomoći timu. Promenio sam svoj plan ishrane da bih produžio karijeru. Mogu da igram do 40. godine.

Igrali ste i za Keln i za Partizan. Koja je razlika između srpske lige i Bundeslige?

Miloš Jojić
foto: Starsport©

– Teško je razlikovati dve lige. Bundesliga je top 5 liga u Evropi. U srpskoj ligi Partizan i Crvena zvezda su dve perjanice. Kvalitet ostalih ekipa nije tako visok jer budžet nije toliko visok kao kod dva beogradska tima. Derbi Partizana i Crvene zvezde jedine su ‘prave’ utakmice. Ostale igre su previše lake za njih dvoje i nisu pravi pokazatelji. Crvena zvezda je prošle sezone imala 100 bodova, Partizan 98, a trećeplasirani 60. Ni infrastruktura se ne može porediti. U Nemačkoj su stadioni novi, tereni odlični, a navijači iz nedelje u nedelju podržavaju svoje timove. U Srbiji je to daleko od slučaja. Izveštavanje u Nemačkoj je takođe mnogo obimnije nego u Srbiji.

Za Keln ste odigrali 72 takmičarske utakmice i postigli devet golova. Čega se posebno sećate iz vremena provedenog u Kelnu?

ČISTKA U HUMSKOJ: Navijači oterali Jojića, uprava Markovića - OVO JE SUDBINA JOŠ 6 IGRAČA!

– Pobedivši Majnc sa 2:0, plasirali smo se u Ligu Evrope poslednjeg dana Bundeslige 2017. godine. To je bilo super. Prva utakmica u Ligi Evrope sa Arsenalom, gde nas je podržalo i pratilo 25.000 navijača, bila je izvanredna.

Igrali ste i derbi protiv Gladbaha i onaj protiv Zvezde. Šta ove mečeve čini tako posebnim?

– Teško je porediti dva derbija. Derbiji su samo derbiji. Za mene kao stranca bilo je teže da osetim derbi protiv Gladbaha. U Srbiji sam od malih nogu naučio šta znači igrati u derbiju za Partizan protiv Crvene zvezde. Tada sam naučio šta ti može značiti derbi. U Kelnu nisam toliko imao taj osećaj. Ali po ostalim momcima i navijačima moglo se reći da je ova utakmica bila nešto posebno.

IVICA KRALJ NAJAVLJUJE OZBILJAN PRELAZNI ROK: Natho i Dijabate ostaju, spremamo nova pojačanja! (VIDEO)

Za Partizan ste igrali 133 puta. Šta asocira na vaša dva perioda u Partizanu?

– Partizan je moj klub. Ovde sam naučio da igram fudbal, u klubu sam od 2003. godine. Tu sam proveo celu svoju mladost, igrao dve godine u drugom i godinu i po u prvom timu. Sve mi se desilo tako brzo da sam sa 21 godinom otišao u Nemačku. Osećao sam veliki pritisak kada sam se vratio jer sam se vratio posle sedam godina u inostranstvu. Neposredno pre nego što sam otišao, postigao sam gol u derbiju protiv Crvene zvezde, koja nam je tada donela titulu. Navijačima Partizana mnogo znači ovaj gol i titula koja je usledila. Ali to je stvorilo i očekivanje da ću odlučivati na svakoj utakmici. Ipak, veoma sam zadovoljan provedenim u Partizanu.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.