IVICA KRALJ NAJAVLJUJE OZBILJAN PRELAZNI ROK: Natho i Dijabate ostaju, spremamo nova pojačanja! (VIDEO)
Ivica Kralj, Foto: Dragan Kadić

OPTIMISTA PRED NAREDNI PERIOD

IVICA KRALJ NAJAVLJUJE OZBILJAN PRELAZNI ROK: Natho i Dijabate ostaju, spremamo nova pojačanja! (VIDEO)

Sad igramo kvalitetno, ne mogu da kažem kako lako pobeđujemo, ali to činimo lakše nego pre

Objavljeno:

Letnji prelazni rok je bio turbulentan, a zimski bi mogao da bude zanimljiv. Promenio je proteklih meseci Partizan krvnu sliku, međutim tokom januara neće mnogo menjati tim. Naročito kad je reč o nosiocima.

Među njima su se profilisali Bibars Natho i Fuseni Dijabate, a zbog načina na koji igraju zavladala je među delom Grobara bojazan da bi, možda, mogli da napuste klub, iako je Izraelac letos potpisao novi ugovor, a fudbaler iz Malija tek došao. Na takve ideje vrti glavom Ivica Kralj i uverava da će dvojica stranaca nastaviti da nose crno-beli dres i početkom 2023, a da će u novu godinu ekipa Gordana Petrića ući snažnija.

- Ubeđen sam da će svi, pa i Dijabate i Natho, ostati deo Partizana. Jedino ako se pojavi „nepristojna“ ponuda. Ne samo da očekujem da ostanu, nego da ojačamo kadar. Biće sigurno nekoliko pojačanja na zimu. Navijači ne bi trebalo da brinu, svi koji su sad tu će i ostati, a dovešćemo novajlije kako bismo bili jači na proleće - pojasniio je novi sportski direktor kluba iz Humske u razgovoru sa Partizanov podkast.

Kao bivšeg golmana, oduševljavaju ga partije Aleksandra Popovića u poslednje vreme.

- Verujem kako u Popovića, tako i u Stevanovića i Lukača. Oni su naši čuvari, od njih krećemo ka daljim linijama odbrane. Popović brani fantastično, nadam se da će i u budućnosti biti deo našeg tima -

Taj tim ima šansu da se, mimo prognoza, plasira drugi put uzastopno u eliminacionu fazu Lige konferencije, iako mu je malo ko davao šanse posle žreba u Istanbulu, što je Kralja podsetilo na period od pre dve decenije kad je Partizan bio prežaljen posle poraza od Njukasla u Beogradu (0:1), da bi se na Sent Džejms parku plasirao u Ligu šampiona.

- Pred put na Ostrvo su svi mislili da nemamo nikakve šanse, a to ubeđenje i volju kakvu smo negovali između nas liči mi da ima i ova ekipa, čim može da igra sa Nicom, koja ima budžet od 200.000.000 evra ili pokaže kvalitet protiv Kelna, iako Nemci raspolažu sa 100.000.000 evra. Njukasl je tad bio favorit sa najboljim igračima Engleske, nadamo se da nešto slično može da se ponovi u narednim godinama -

Sve to posle očajnog početka sezone.

- Krenuli smo kako niko nije očekivao, nezadovoljstvo navijača je bilo opravdano, sad igramo kvalitetno, ne mogu da kažem kako lako pobeđujemo, ali to činimo lakše nego pre. Svi žele da nas pobede i pokažu kako mogu da nam pariraju. Baš iz tog razloga apelujem na navijače da podrže ekipu -

Uprkos tome što je kapacitet smanjen na 24.000 gledalaca.

- Možemo i u takvim okolnostima da napravimo sjajnu atmosferu. Očekujem da tribine budu dobro popunjene, momci su to zaslužili. Nadam se da će istok, zapad i jug biti kao jedan, ako ne daju vetar u leđa u kritičnim trenucima onda Partizan nije – Partizan. Pričam iz ličnog iskustva i nadam se da ćemo se radovati zajedno - dopunio je Ivica Kralj, naslednik imenjaka Ilieva u fotelji sportskog direktora.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.