SERGEJ ASISTIRAO, JOVIĆ PROMAŠIVAO: Srpski fudbaler blistao u sjajnoj partiji Lacija na Artemio Frankiju!
Lacio je i dalje zaključao svoju mrežu, Foto: EPA/Claudio Giovannini

serija a 8. kolo

SERGEJ ASISTIRAO, JOVIĆ PROMAŠIVAO: Srpski fudbaler blistao u sjajnoj partiji Lacija na Artemio Frankiju!

Najlepše je ostavljeno za kraj

Objavljeno:

Fudbaleri Lacija deklasirali su Fiorentinu u Firenci rezultatom 4:0, u poslednjoj utakmici devetog kola italijanske Serije A.

Lacio se sa 20 bodova probio na treće mesto na tabeli i ima tri boda manje od lidera Napolija, a jedan od drugoplasirane Atalante. Po 20 bodova imaju i Milan i Udineze, ali slabiju gol-razliku od Rimljana. Fiorentina je tek na 13. poziciji sa devet bodova na svom kontu.

Sjajnu partiju pružio je Sergej Milinković-Savić, koji je upisao dve lucidne asistencije i sada ih ima ukupno sedam u sezoni.

Rimljani su najveći deo posla na "Artemio Frankiju" završili u prvom poluvremenu, kada su surovo kaznili brojne promašaje domaćina.

Fiorentina je od prvog minuta krenula sa uraganskim napadima. Luka Jović je u četvrtom i petom minutu propustio dve kolosalne šanse da svom timu donese prednost. U šestom minutu je Ikone odlično gađao desni donji ugao, a golman Lacija Provedel još bolje odbranio.

Kazna je stigla već u 11. minutu i to nakon prve napadačke akcije gostiju. Zakanji je izveo korner sa leve strane, uputio oštar izuzetno kvalitetan centaršut, a Vesino je sjajno reagovao i glavom prosledio loptu u mrežu, za 0:1. Nije se iskusni Urugvajac radovao golu, jer je dve sezone nosio dres Fiorentine.

FK Lacio
foto: EPA/Claudio Giovannini

U 25. minutu je Lacio nokautirao "Violu". Bio je to trenutak genijalnosti srpskog reprezentativca Sergeja Milinkovića-Savića, koji je lucidno proigrao Zakanjija, a ovaj trzajem glavom povisio na 0:2 i zaokružio svoju blistavu partiju na početku meča, jer je kod prvog pogotka bio asistent.

Domaći tim je pokušao da se vrati do poluvremena, ali nije bio miljenik sreće. Mandragora je odapeo iz sve snage u 45. minutu i uzdrmao prečku.

U nastavku je Lacio oborio ritam, okrenuo utakmicu u željenom smeru, a mogao je do trećeg gola u 54. minutu, kada je Imobile pogodio prečku.

Nikola Milenković je u 59. minutu zamenio Igora i Fiorentini, a crnogorski reprezentativac iz redova Lacija Adam Marušić je dobio jak udarac u glavu, pa je u 72. minutu morao da izađe iz igre i ustupi mesto Hisaju.

Na 0:3 povisio je iskusni rezervista Luis Alberto u 85. minutu. Imobile je uposlio Španca i usledio je rezantan udarac sa 15 metara, koji je završio na željenom mestu.

Najlepše je ostavljeno za kraj. Fenomnalna akcija Lacija, Sergej je petom odložio loptu za Imobilea, a ovaj je izvršio turinsku egzekuciju, za konačnih 0:4. Bila je to sedma asistencija Srbina ove sezone.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.