KATAI JE SPLETOM ČUDNIH OKOLNOSTI PONEO NEOBIČNO PREZIME: Evo odakle Zvezdin 'Magiko' vuče korene!
Aleksandar Katai, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

filmska priča

KATAI JE SPLETOM ČUDNIH OKOLNOSTI PONEO NEOBIČNO PREZIME: Evo odakle Zvezdin 'Magiko' vuče korene!

Aleksandar Katai je objasnio poreklo svog nesvakidašnjeg prezimena

Objavljeno: 11:34h

Aleksandar Katai je golovima protiv Mladosti GA, a onda i Ferencvaroša, najavio povratak u formu koja ga je krasila prošle sezone. A, kada igra "Magiko", igra i Crvena zvezda.

"Delije" sada sa mnogo više samopouzdanja dočekuju gostovanje mađarskom velikanu u četvrtak nego što je to bilo slučaj uoči prvog duela, a sigurno mnogo nade polažu u svog ljubimca.

Aleksandar Katai (31) je rođen u Srbobranu, a pažnju na sebe skrenuo još 2009. kada se kao 18-godišnjak probio u prvi tim Vojvodine, ali sem odličnih igara, uvek je bilo zanimljivo i njegovo neobično prezime.

1 / 6 Foto: Facebook/FK Crvena zvezda

U razgovoru za Blic svojevremeno, Katai je objasnio poreklo prezimena, a priča je vrlo zanimljiva, makar i njegova skraćena verzija.

- Duga je to priča. Prezime je mađarskog porekla. Iako je deda vukao korene iz Ukrajine, prezime su valjda morali da promene, pa je uzeto od babe, koja je bila Mađarica - istakao je Aleksandar.

Katai se 2011. preselio u Olimpijakos, ali se posle lošeg tretmana u Pireju vratio u Superligu Srbije 2014. gde je zablistao u prvom mandatu u Crvenoj zvezdi.

Posle samo dve uspešne sezone usledilo je odlazak u MLS. Odiseju "preko bare" je završio ranije nakon nepromišljene Instagram objave supruge Tee Katai koja je ismevala pokret "Black Lives Matter".

Tea Katai
foto: Printskrin

Aleksandrovo javno izvinjenje nije vredelo i juna 2020. je raskinuo ugovor sa LA Galaksijem.

Tea Katai
foto: Instagram / Printscreen

Vratio se u Zvezdu, postao najplaćeniji igrač sa 480.000 evra za dve sezone, dobio nazad svoj dres broj 10 i zaigrao kao i pre.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.