SAMPDORIJA POŽELELA DOBRODOŠLICU STANKOVIĆU! "Benvenuto, mister" (FOTO)
Dejan Stanković, Foto: Profimedia

ZVANIČNO PROMOVISAN!

SAMPDORIJA POŽELELA DOBRODOŠLICU STANKOVIĆU! "Benvenuto, mister" (FOTO)

Srpski trener je potpisao ugovor do 30. juna 2023. godine, sa opcijom produžetka saradnje na još godinu dana

Objavljeno: 13:09h

Sampdorija ima novog šefa sturke. Doskorašnji trener Crvene zvezde Dejan Stanković zvanično je promovisan u Đenovi.

Stanković je potpisao ugovor do 30. juna 2023. godine, sa opcijom produžetka saradnje na još godinu dana.

Srpski stručnjak je na zvaničnom sajtu Sampdorije promovisan pod naslovom "Benvenuto, mister" ili "Dobro došao, treneru", uz poruke podrške od strane predsednika Marka Lane, upravnog odbora, kao i svih članova kluba.

Težak posao očekuje doskorašnjeg stratega Crvene zvezde na stadionu Luiđi Feraris. Sampdorija se nalazi u vrlo teškom momentu, vezala je četiri poraza i trenutno drži fenjer u Seriji A sa samo dva osvojena boda u prvih osam kola. Pored toga Dejana Stankovića očekuje težak raspored, pošto će posle zvaničnog debija protiv Bolonje dočekati Romu Žozea Murinja.

1 / 3 Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Kao što je objavljeno u Republici, Stankoviću će na ime plate do kraja ove sezone pristići 700.000 evra. U slučaju da Sampdoriju zadrži u elitnom rangu italijanskog fudbala čeka ga izuzetno bogata nagrada u visini od 1.100.000 evropskih novčanica! Kako se navodi, ako taj uslov ispuni, Stankovićeva plata za takmičarsku 2023/24 biće uvećana, ali nije obelodanjeno za koliko.

Sampdorija mu se već nudila kao ozbiljna opcija u prethodnih 12 meseci. Nekadašnji predsednik Masimo Ferero imao je veliku želju da ga angažuje početkom decembra prošle godine. Tada su pregovori bili intenzivni, ali je Dejan Stanković odlučio da ostane u Ljutice Bogdana, posebno posle plasmana u osminu finala Liga Evrope. Sampdorija se ponovo aktivirala početkom leta, ali pred mladim stručnjakom je tada bio veliki izazov. Pokušaj da sa Crvenom zvezdom konačno zaigra u Ligi šampiona završen je neslavno, eliminacijom od Makabija iz Haife.

Stanković je zvanično postao jedini srpski trener u ligama petice, što dovoljno govori o njegovom usponu i šansi koju je dobio. Ukoliko uspe da napravi iskorak i na klupi Sampdorije otvoriće mu se vrata najozbiljnijih klubova na Apeninima.

(Espreso/Mocart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.