ARSENAL NASTAVLJA DA MELJE! Totenhem izdržao samo JEDNO POLUVREME!
Arsenal - Totenhem, Foto: NEIL HALL/EPA

8. kolo premijer lige

ARSENAL NASTAVLJA DA MELJE! Totenhem izdržao samo JEDNO POLUVREME!

Arsenal potvrdio da je ozbiljan kandidat za titulu

Objavljeno: 15:35h

Fudbaleri Arsenala pobedili su na svom "Emirejtsu" ekipu Totenhema rezultatom 3:1 u derbiju osmog kola Premijer lige.

Arsenal je bolju igru krunisao u 20. minutu, Vajt je odložio do Partija, koji je sa 25 metara poslao loptu u same rašlje za 1:0.

Ipak, Totenhem je brzo odgovorio i izjednačio u 31. minutu. Gabrijel je zakasnio i oborio Rišarlisona u šesnaestercu, a sudija je potpuno opravdano pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo Hari Kejn i pogodio za 1:1.

Do odlaska na odmor Žezus je imao neverovatnu priliku, iz neposredne blizine šutirao je direktno u Ljorisa, pa je rezultat ostao nepromenjen.

Arsenal je u drugom poluvremenu u potpunosti razbio Totenhem. U 49. minutu Ljoris je zaustavio udarac Sake, a onda je Romero loše reagovao, loptu je ukrao Žezus i na gol liniji je samo ćušnuo u gol.

U 62. minutu Totenhem je ostao sa igračem manje pošto je Emerson nagazio Martinelija i dobio direktan crveni karton.

Brojčanu prednost Arsenal je iskoristio posle samo pet minuta, Martineli je ostavio loptu za Džaku i otvorio mu putanju lopte, Švajcarac je pogodio dalji ugao po zemlji za nedostižnih 3:1.

Tempo je u finišu potpuno opao, Arsenal je potpuno zasluženo slavio i sačuvao lidersko mesto sa 21 bodom, četiri više od Totenhema i Sitija, ali "građane" u nedelju očekuje derbi sa Mančester junajtedom.

Standings provided by SofaScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.