OVDE JE MITROVIĆ POČEO: Na jednoj utakmici dao 22 GOLA, trener ga nazvao po LEGENDI, PONOS je celog grada!
Aleksandar Mitrović, Foto: Beta/Branislav Božić

odmah je znao

OVDE JE MITROVIĆ POČEO: Na jednoj utakmici dao 22 GOLA, trener ga nazvao po LEGENDI, PONOS je celog grada!

Aca je bio legenda - kaže Vojkić

Objavljeno:

Plasman fudbalera Srbije u A grupe Lige nacija impresivnom pobedom u Norveškoj, tema je dana u domaćim medijima, a kao i posle istorijskog trijumfa nad Portugalom u Lisabonu za plasman na Svetsko prvenstvo pre više od godinu dana, jedan od najvećih junaka je Aleksandar Mitrović.

Napadač "Orlova" je ponikao u rodnom Smederevu, u FK Jedinstvo, a njegov prvi trener Vojkan Rakić, ovako se seća tog vremena:

- Njegovi prvi dani su bili kada je došao sa grupom dečaka i kada je prvi put počeo da igra, video sam da će biti jedan od najvećih talenata na ovom prostoru - pričao je Rakić za TV Prva.

Aleksandar Mitrović
foto: EPA/Fredrik Varfjell

- Trenirao je kod mene tri godine, posle sam ga prosledio u FK Smederevo, sa kojima sam imao saradnju. Posle toga odvodimo ga njegov otac Ivica i ja u Partizan, na probni trening gde je dao pet golova. A ovde u ligi petlića, u nezvaničnoj ligi, dao je 22 gola. Na prvom treningu u Smederevu je dao tri gola, tako da je sam pokazivao znanje i umeće već tada.

Mitrović je od svog prvog trenera kao dečak dobio zanimljiv nadimak.

- Od mene je dobio nadimak Gerd Miler, krasila ga je brzina i čvrstina. To je jako lepo vaspitano dete, kada je otišao od mene kao da sam izgubio sve. Stalno smo se družili i mnogo je pomogao njegov otac još u organizaciji škole fudbala, pa sam posebno zadovoljan i on je ovde počeo u FK Jedinstvo. Ovo je istinita priča, on je obeležio neko vreme, pa sam ponosan na njega. Aca je bio legenda.

Aleksandar Mitrović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Mitrović je veliki borac i Vojkan Rakić je upitan da li su se takve stvari videle kada je Aleksandar bio mali:

- Na samom početku je pokazivao veliko znanje i samo sam čekao trenutak kada da ga prosledim dalje, ali on je bio mali i morao je da bude tu, ali kako je igrao, mogao je. Ja sam rekao da će da napravi karijeru ko Stanković iz Zvezde, on je bio takav talenat da kada ne možemo da damo gol, ja ubacim njega, sećam se jednom kada sam ga jedva izvadio protiv Radničkog iz Kovina kada je dao gol u poslednjim momentima. Mi smo svi ponosni ovde na njega, posebno ovo naselje Lipska ramp, Radinac, sva ova okolna sela i Smederevo, svi ga volimo i lepo je primljen. On je ponos Smedereva.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.