UKLETI UKLETI CRVENO I CRNO-BELI! Izbacivali su Zvezdu i Partizan iz Evrope, pa doživljavali krah, a jedan je PROPAO NAJSTRAŠNIJE! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Saša Pavlić Koky

VUDU MAGIJA SRPSKIH VELIKANA

UKLETI UKLETI CRVENO I CRNO-BELI! Izbacivali su Zvezdu i Partizan iz Evrope, pa doživljavali krah, a jedan je PROPAO NAJSTRAŠNIJE! (FOTO) (VIDEO)

Posle tih neizvesnih mečeva, oni su svoj evropski put nastavili, ali je usledio pad od kog se i dalje nisu oporavili

Objavljeno: 07:56h

Fudbalski klub Sasuolo je prošlog leta eliminisao Crvenu zvezdu u plej-of rundi kvalifikacija za Ligu Evrope.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U Italiji je bilo ubedljivih 3:0, a u beogradskom revanšu 1:1, čime je ugašena još jedna nada srpskog šampiona o evropskom takmičenju.

Zvezda je uradila ono što je najavila još pre mesec dana!

Ipak, posle prolaska u grupnu fazu, krenuo je krah kluba iz Ređo Emilije, koji je ispao iz iste na poslednjem mestu iza Genka, Atletik Bilbaoa i Rapida iz Beča.

PROPALI! 20 igrača koji su otišli iz Partizana i Zvezde za milione, pa igrali po najvećim fudbalskim zabitima! (VIDEO)

foto: Filip Plavčić

Upravo to nam je bio povod da se prisetimo koji su to timovi nakon izbacivanja dva najveća srpska kluba, Crvene zvezde i Partizana, doživeli pad od kog se ni danas nisu oporavili.

CRVENA ZVEZDA

1. Černomorec Odesa

Tog leta 2013. godine, Zvezda je ubedljivo poražena na gostovanju sa 3:1, dok su u revanšu mreže ostale netaknute.

Ukrajinski klub je posle toga prošao kroz grupnu fazu Lige Evrope, ali je eliminisan od Liona minimalnim rezultatom u dvomeču.

U domaćem šampionatu završili su kao peti, ali ih je u trećem kolu kvalifikacija za LE izbacio Split. Te sezone završili su na 11. mestu, a sada su sedmi bez nekih preteranih šansi za Evropu.

2. Bordo

Šestostruki šampion Francuske je na šokantan način izbacio Zvezdu iz Lige Evrope, pogotkom u poslednjim sekundama na svom stadionu.

Aktuelni srpski prvak je tada bio najbliže grupnoj fazi u poslednjih nekoliko godina.

Francuzi su stigli do osmine finala LE, osvojili nacionalni Kup, ali završili na očajnom sedmom mestu u prvenstvu. Naredne sezone ista pozicija, prošle za jedno mesto iznad, a ove su na devetom, takođe bez prevelikih šansi za Evropu.

3. CSKA Kijev / Arsenal Kijev

Posle eliminacije u trećem, tada poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona od Bajera iz Leverkuzena, Zvezda je ispala i u prvom kolu Kupa UEFA od CSKA iz Kijeva, današnjeg Arsenala.

Sve što je u drugom meču trebalo crveno-belima, jeste jedan gol, ali nisu uspeli da ga postignu.

Od 2014. godine su u drugoj ligi Ukrajine, a ove sezone bi trebalo da izbore plasman u elitu.

4. Strazbur

Kada pitate navijače Zvezde koji im je poraz najteže pao, često se sete meča sa ovim francuskim klubom. Iako je u pitanju UEFA Kup, u prethodnom meču savladana je Roma sa 3:1, a pobeda je vodila crveno-bele u evropsko proleće.

Prednost od dva gola uništio je Kevin Gameiro golovima u 79. i 90. minutu...

Nekoliko godina kasnije, Strazbur se unazadio čak do treće lige, prošle sezone je uspeo da se vrati u drugu, a sada je šesti sa šest bodova minusa u odnosu na vodeći Brest.

5. Rendžers

Velikan škotskog i možemo slobodno reći, evropskog fudbala, izbacio je Zvezdu u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona, jednim jedinim golom.

Naćo Novo je na "Ajbroks Parku" u 90. minutu zatresao mrežu crveno-belih.

Kao što ste upoznati od ranije, 2012. godine, "Policajci" iz Glazgova su bankrotirali, zbog čega su poslati u četvrtu ligu, a tek se prošle sezone vratio u Premijeršip.

PARTIZAN

1. Fljamurtari

Poraz od albanskog predstavnika te 1987. godine i te kako boli Grobare, a svima je jasno zbog čega.

Te sezone je Fljamurtari došao do trećeg kola kvalifikacija za Kup UEFA, a igrao je čak i sa Barselonom!

Posle tog uspeha, uzeli su titulu u sezoni 1990/91, ali posle toga nisu bili ni na drugom mestu, sve do sezone 2010/11. Godinama su daleko od Evrope, od 2009. do 2014. stizali su najviše do drugog kola za ulazak u LE.

2. Petržalka / Artmedia

Slovaci su senzacionalno došli do grupne faze u sezoni 2005/06 izbacivši Kairat, Seltik, pa onda Partizan na penale.

Posle toga su došli do duple krune u domovini, 2008. godine, a onda je krenuo potpuni krah. Sezona 2009/10 ispadanje u drugu ligu, pa u treću, sve do petog ranga.

Sada, pod novim imenom "Petržalka Akademija", gledaju da se izvuku iz "betona".

3. Makabi Petah Tikva

I pored pobede u gostima od 2:0, crno-beli su se u revanšu 1. kola Kupa UEFA propisno obrukali, porazom na svom stadionu od 5:2.

Posle toga su krenuli da padaju, umalo u sezoni 2007/08 da odu u drugu ligu. Od tada, pa i dan danas, greju "zlatnu sredinu" izraelskog prvenstva.

4. Šamrok Rovers

Posle remija u Irskoj od 1:1, isti rezultat je bio u Beogradu posle prvih 90 minuta, a onda je u produžetku crno-beli tim doživeo katastrofu!

Posle toga su tri puta učestvovali u kvalifikacijama, ali nisu išli dalje od drugog kola. Često su četvrti na kraju sezone, ali teško da će ikada ponoviti uspeh kao protiv Partizana.

BONUS VIDEO: 8 fudbalskih utakmica na kojima je SNEG VEJAO KAO BLESAV

BONUS VIDEO: 10 majstorija koje nisu ušle u izbor za najgol 2016.

(Andrija Bulatović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.