DŽEKO DONEO INTERU PRVE BODOVE U LIGI ŠAMPIONA: Sporting iznenadio Totenhem na svom terenu!
Edin Džeko, Foto: EPA/Martin Divisek

liga šampiona 2. kolo

DŽEKO DONEO INTERU PRVE BODOVE U LIGI ŠAMPIONA: Sporting iznenadio Totenhem na svom terenu!

Inter je prednost igrača više znalački iskoristio i golom Denzela Damfrisa na asistenciju raspoloženog Džeka potvrdio trijumf

Objavljeno: 21:01h

Fudbaleri Intera iz Milana savladali su šampiona Češke Viktoriju iz Plzenja sa 0:2 u drugom kolu grupe "C" Lige šampiona.

Utakmicu je rešio iskusni bosanski napadač Edin Džeko golom i asistencijom.

Ekipa Simonea Inzagija kontrolisala je dešavanja na terenu od samog starta meča. Imali su gosti prvu veliku priliku u 17. minutu preko defanzivca Frančeska Aćerbija, ali je njegov pokušaj glavom nakon korenera sjajno odbranio golman Viktorije Jindrih Stanek.

Samo tri minuta kasnije Stanek je bio nemoćan pred Edinom Džekom. Hoakin Korea je uposlio svog napadača, a Džeko majstorski pogodio u sam ugao za vođstvo Intera.

Mogli su gosti da odu na poluvreme sa većom prednosti, ali su šanse u završnici prvog dela propustili Džeko i Mhitarjan.

Nastavili su "neroazuri" sa napadim već na početku drugog poluvremena i imali još dve vrlo dobre prilike preko Gosensa i Škrinjara, ali je domaćin nekako odlevao.

Stvari su za Viktoriju postale još teže u 61. minutu kada je crveni karton dobio Pavel Buha zbog oštrog starta nad Barelom.

Inter je prednost igrača više znalački iskoristio i golom Denzela Damfrisa na asistenciju raspoloženog Džeka potvrdio trijumf.

Standings provided by SofaScore LiveScore

U meču grupe "D" Sporting je golom u 90. minutu sa 1:0 savladao Totenhem.

Nije bilo uzbuđenja sve do finiša prvog poluvremena. Prvo je, opravdano, zbog ofsajda poništen gol Rišarlisona u 43. minutu, da bi u nadoknadi prvog dela sjajno po desnoj strani probio ofanzivac Sportinga Markus Edvards, šutirao iz neposredne blizine, a njegov udarac odbranio odlični Ljoris.

Još manje uzbuđenja bilo je u drugom poluvremenu. Jedinu pravu priliku imao je Emerson Rojal u 49. minutum ali je udarac desnog beka gostiju završio pored gola.

Mogao je Sporting do gola u 89. minutu, Pedro Poro je lepo šutirao sa distance, a njegov udarac sjajno odbranio Ugo Ljoris.

Ipak, spasa za "pevce" nije bilo samo minut kasnije. Nakon odlično izvedenog kornera, rezervista Paulinjo bio je najbolji u skoku i glavom poslao loptu u mrežu za erupciju oduševljenja u Lisabonu.

Sporting je u poslednjem minutu "dotukao" već poraženog protivnika. Sjajno je po levoj strani prošao još jedan rezervista Arturg Gomeš i potvrdio veliku pobedu "lavova".

Standings provided by SofaScore LiveScore

Srpski sudija Srđan Jovanović i njegovi pomoćnici odradili su odličan posao.

(Espreso/Sportske)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.