ŠOK! Preminuo legendarni Duraković!
Mesud Duraković, Foto: Facebook/printscreen

tragedija!

ŠOK! Preminuo legendarni Duraković!

Nekada je bio i omladinski reprezentativac Jugoslavije

Objavljeno: 19:46h

Bugojno je danas u šoku nakon što je potvrđeno da je preminuo legendarni fudbaler Mesud Duraković. Tragične vesti objavio je njegov sin Narcis putem društvenih mreža, a Bugojno i sportska javnost u Bosni i Hercegovini su u šoku zbog preranog odlaska nekadašnjeg fudbalera.

Duraković je ponikao u dresu bugojanske Iskre u kojoj je i završio svoju karijeru, te je u ovom klubu radio i kao trener. Jedan je od najzaslužnijih za fudbalski put Ermina Zeca i Mehmeda Alispahića s kojima je individualno radio svih ovih godina.

Duraković je preminuo u 56. godini života od posledica srčanog udara, a informacije o sahrani će biti naknadno objavljene.

Fudbalska lopta
foto: EPA/Jeon Heon-Kyun

Takođe, veliki trag Duraković je ostavio i u Hrvatskoj jer je s dosta uspeha nosio dres varaždinskog Varteksa gde ga smatraju jednom od legendi kluba iako je upisao “samo” 88 zvaničnih nastupa.

Nekada je bio i omladinski reprezentativac Jugoslavije, a u Varteks je otišao početkom 1993. godine i bio je član legendarne ekipe u kojoj su bili Lađević, Mumlek, Vugrinec, Štefulj, Krznar, Gregorić, Toplak, Dalić. Ova vest potresla je Bugojno, ali i Varaždin gde je Duraković imao zaista poseban status.

Prethodnih godina s porodicom je živeo u Nemačkoj i čak se vratio trenerskom poslu, ali nažalost njegov prerani odlazak je sve to zaustavio.

(Espreso/Objektiv)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.