ZVANIČNO: Ovako izgleda dres Srbije za Katar, dopada li vam se?(FOTO/ANKETA)
Srbija ima upečatljive dresove za Katar, Foto: Printscreen/FSS

MOĆAN DIZAJN

ZVANIČNO: Ovako izgleda dres Srbije za Katar, dopada li vam se?(FOTO/ANKETA)

"Dres predstavlja korene i sećanje na vanvremenski uspeh generacije"

Objavljeno: 10:38h

U ponedeljak ujutru, zvanično je predstavljen dres u kojem će reprezentacija Srbije nastupiti na Svetskom prvenstvu u Kataru u novembru.

U saradnji sa Fudbalskim savezom Srbije, proizvođač opreme "Puma" napravio je dizajn dresa inspirisan zlatnom generacijom "orlića" iz 2015, koja je postala prvak sveta na Novom Zelandu i osvojila planetu pobedom nad Brazilom u finalu. Upravo zato se na novom dresu nalaze zlatni detalji.

Aleksandar Mitrović
foto: FSS

"Dres predstavlja korene i sećanje na vanvremenski uspeh generacije igrača od kojih mnogi danas nose dres najboljeg nacionalnog tima Srbije. Podsećamo da su i dresovi u kojima je igrala generacija rođena 1995. i 1996. godine, takođe bili u kombinaciji crvene i zlatne boje", objašnjeno je iz Saveza,

Takođe, želja pri dizajniranju dresa bila je da simbolično predstavlja strast i način igre kako je igrala/igra Srbija i predstavlja inspiraciju za nadolazeće generacije. "Na dresu je i specifična, crvena nijansa, karakteristična za našu reprezentaciju, ustanovljena je još pre dve godine prilikom izrade prethodnog dresa. U moru 'crvenih' reprezentacija dobili smo svoju nijansu".

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: FSS

Kada je u pitanju gostujući, beli dres, Puma je za sve nacionalne federacije kojima je tehnički partner u najnovijoj garnituri gostujućeg belog dresa usvojila isti koncept dizajna tako da se na sredini dresa sa prednje strane nalazi jedna vrsta rama, odnosno oblika koji za svaki savez predstavlja određeni simbol. Što se tiče dresa reprezentacije Srbije, geometrijski oblik okvira na sredini dresa odgovara konturama centralnog dela novog grba nacionalnih fudbalskih selekcija Srbije.

Fudbalska reprezentacija Srbije
foto: FSS

(Espreso/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.