STANKOVIĆ PUCA OD OPTIMIZMA: "Neka 'Marakana' IZJEDNAČI, a mi ćemo da POBEDIMO!"
Dejan Stanković, Foto: FK Crvena zvezda

saživeli se s atmosferom

STANKOVIĆ PUCA OD OPTIMIZMA: "Neka 'Marakana' IZJEDNAČI, a mi ćemo da POBEDIMO!"

Marakana će sigurno poslati mnogo jače fudbalere Crvene zvezde protiv Makabija - kaže trener šampiona Srbije

Objavljeno: 11:47h

Dejan Stanković, trener Crvene zvezde, održao je konferenciju za medije pred revanš utakmicu sa Makabijem iz Haife u plej-ofu za Ligu šampiona.

- Dobar dan svima, sigurno da poznajemo bolje ekipu Makabija. Teren je jedino merilo gde možeš da upoznaš vrline i mane protivnika i sebe. Brza su i iskusna ekipa, stvorili su nam dovoljno problema da smo imali o čemu da razmišljamo ovih šest dana - počeo je Stanković:

- Utakmica će biti drugačija u odnosu u onu u Haifi, i optimista sam - dodao je.

Dejan Stanković
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Revanš između srpskog i izraelskog predstavnika igra se u utorak u 21 čas.

- Svaka utakmica je utakmica za sebe, kao što je svaki stadion, stadion za sebe. Mi obožavamo da igramo na Marakani. Marakana će sigurno poslati mnogo jače fudbalere Crvene zvezde protiv Makabija. Ne da verujem u našu atmosferu, mi smo se saživeli sa njom i kroz neke anegdote i šale, rekli smo - ‘neka Marakana izjednači, a mi ćemo da pobedimo - kazao je Deki.

- Saglasan sam da utakmica može da traje 90 i 120 minuta. Svaki rezultat je u igri, ako slučajno dođe do penala, znate i sami... Tu faktor stadiona ne igra, igra faktor igrača... ko je mirniji i staloženiji. Ima da se prođe dugačak put dok se dođe do izvođenja penala - dodao je.

FK Crvena zvezda, FK Makabi Haifa
foto: FK Crvena zvezda

Na pitanje da li će eventualna eliminacija biti katastrofa za Zvezdu, Stanković je rekao:

- U svakom slučaju, fudbal će se igrati i dalje, neće stati posle ovog meča. Jesu u prednosti za taj gol, mi smo pokazali mane, ali ćemo sigurno pokazati vrline na našem stadionu. Da li je sve urađeno do sada neuspeh ili se ide u dobrom smeru, to je na klubu da odluči, naravno da sam ja uvek na raspolaganju - rekao je Stanković.

Novinarima se obratio i Aleksandar Katai.

- Marakana uvek može da bude prednost, niko ne bi trebalo da se uplaši pred našim navijačima. Ostalo je na nama da stignemo rezultat.

Stanković smatra da će ekipa igrati bolje nego u prvoj utakmici u kojoj "nisu odgovorili na agresivnost".

- Sigurno da smo mogli bolje, nismo odgovorili na agresivnost. Protiv Pjunika smo dobili kartone koji su bili nepotrebni, a protiv Makabija, u takvoj utakmici, gotovo da nismo dobili nijedan. Dosta je bilo naše nepažnje kod primljenih golova. Siguran sam da ćemo biti bolji, nije nas iznenadio Makabi. To je njihov tim. Imaju jednu ili dve zamene ukoliko se neko povredi. Imaju 13 fudbalera koji mogu da počnu utakmicu. Ne verujem da mogu da nas iznenade - rekao je trener crveno-belih.

Stanković je uzbuđen pred revanš sa Haifom, ali ne misli da bi bila "katastrofa" da Zvezda ne uđe u LŠ, kao što je sugerisao novinar iz Izraela.

FK Crvena zvezda, FK Makabi Haifa
foto: FK Crvena zvezda

- Ne znam na koju kartu igraju, na koju katastrofu misle. Zvezda je veći klub od Makabija, ne znam... ja sam miran, bavim se fudbalom. Niko nije nijednom pomenuo da smo ušli u grupnu fazu Lige Evrope, e ako je katastrofa to ako ne uđemo u Ligu šampiona - to je na klubu i navijačima da odluče. Ja sam srećan što posle 22 godine imam priliku da igramo ovakvu utakmicu, to je bio Kajzerslautern, to je bila Barselona... Nisam mislio da ću ponovo dobiti šansu da igram takvu utakmicu kao što će biti ova sutra - istakao je Stanković.

Zvezda pred utakmicu sprema posebnu koreografiju, sever i jug u belim, a istok i zapad u crvenim majicama.

- To je fenomenalna inicijativa koju su pokrenuli navijači. Čak i ako padne kiša, može da se dođe i u crvenom ili belom duksu. Ne sumnjam da ćemo obojiti stadion u crveno-bele boje.

Francdi Pjero, FK Makabi Haifa
foto: EPA/ Panagiotis Moschandreou

Dvostruki strelac iz Haife, Francdi Pjero, nije odradio trening u Beogradu, ali je Stanković uveren da će i on biti na terenu.

- Ma, igraće on sigurno. Znam da će igrati - zaključio je Stanković.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.