TOG DANA JE MARAKANA ZANEMELA: Za Zvezdu je ŽIVEO! ANEGDOTE LEGENDARNOG VOĐE DELIJA SE I DANAS PREPRIČAVAJU!
FK Crvena zvezda, Foto: Espreso/ Miloš Dreković

sećanje

TOG DANA JE MARAKANA ZANEMELA: Za Zvezdu je ŽIVEO! ANEGDOTE LEGENDARNOG VOĐE DELIJA SE I DANAS PREPRIČAVAJU!

Tog 13.avgusta 2019. godine sever je zanemeo.

Objavljeno:

Pre tri godine preminuo je jedan od najistaknutijih i najdugovečnijih navijača Crvene zvezde - Mirko Talijan.

Mirko je bio jedan od prvih vođa Zvezdinog severa, ultras pionir, pripadnik "stare garde" i čovek koji je stekao duboko poštovanje svakog ko je na tribini značio nešto, i naravno celokupnog crveno-belog navijačkog korpusa, ali i ostalih domaćih ultras grupacija.

JOVANOVIĆ SKENIRAO ZVEZDINOG RIVALA: Na stadionu je pravo grotlo, crveno-bele čeka paklena atmosfera!

Davnih dana, sedamdesetih i osamdesetih godina, Mirko je predvodio navijače Zvezde. Prvi je, prema sopstvenom priznanju uveo megafon kao nezaobilazan rekvizit u organizaciji navijanja, a među prvima je tih dana učinio ono što se danas čini nemogućim - sa obeležjima Zvezde ušao je na tribinu sa Partizanovim navijačima.

Bilo je to u vreme kada su fudbaleri Zvezde kao domaćini svoje utakmice igrali na tadašnjem JNA.

U svakom poledu, Mirko je bio jedinstvena pojava na navijačkom nebu, a u nastavku pročitajte jedan od retkih intervju Mirka Talijana, za 24online.info, u kome je, pored gorepomenutih doživljaja, izdvojio još neke nezaboravne momente svog burnog i nimalo lakog života.

- Da nisam borac odavno bih otišao - tako je pričao Mirko Talijan, koji je bio suočen sa mnogim problemima. Ipak on je uvek nalazio razlog da se raduje.

ZVEZDA NIKAD BLIŽA TREĆEM ŠEŠIRU U LIGI ŠAMPIONA: Crveno-belima odgovarao poraz Dinama! (FOTO)

- Radujem se svakom derbiju. I uvek verujem u svoju Zvezdu. Nadam se da će mi doneti pobedu - prva je reakcija Mirka Talijana koji je često obilazio treninge prvog tima Zvezde.

Igrači su ga uvek sa poštovanjem pozdravljali. A on je upoznao mnogo, mnogo generacija, dok je dosta utakmica ostavio iza sebe.

- Zavoleo sam Zvezdu kao dete. Otac je uticao na mene, on je bio u partizanima, tokom rata u zarobljeništu i njemu je Zvezda mnogo značila. Na prvi meč me je doveo stariji brat, tada sam imao osam godina i kada sam video koliko je narod voleo Zvezdu, kako je to sve izgledalo probudilo se nešto u meni što me drži i danas 60 godina posle.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.