TAMAN SU SE PONADALI - GRUBA ŠALA NAJBOGATIJEG ČOVEKA SVETA: "Kupujem Mančester junajted, nema na čemu!"
Ilon Mask, Foto: EPA-EFE/HANNIBAL HANSCHKE / POOL

moša

TAMAN SU SE PONADALI - GRUBA ŠALA NAJBOGATIJEG ČOVEKA SVETA: "Kupujem Mančester junajted, nema na čemu!"

Šta ćete, kad imate mnogo novca imate i mnogo ideja šta sa njim

Objavljeno:

Navijačima Mančester junajteda nikako da svane. Zahvaljujući tome što se slavni engleski klub prvi probio na najbrojnije, azijsko tržište, ali i dominaciji od formiranja Premijer lige do 2013, njih ima najviše na svetu i u tome leži konstanta finansijska moć "Crvenih đavola".

Ipak, kada su strani vlasnici kupili i njima omražene Liverpul i Mančester siti, uz takođe uvek prisutni i prebogati Čelsi, Junajted je dobio sporednu ulogu na Ostrvu, ali i u evropskim takmičenjima.

Porodica američkih Jevreja, braća Glejzer, imala je mnogo ulaganja u klub sa Old Traforda, ali su mnoga bila pogrešna. Najbolji primer je Pol Pogba koga su dvaput puštali za džabe u Juventus, a na njega potrošili stotine miliona...

Nisu uspevali ni eksperimenti sa trenerima. Mojes, Fan Hal, Murinjo, Solšer - nijedan nije uspeo na vrućoj klupi Junajteda. Katastrofalno je počeo i Erik ten Hag koji je došao sa pedigreom Ajaksovog čudotvorca.

Mančester Junajted
foto: Profimedia

Tako se navijači sa setom sećaju vremena ser Aleksa Fergusona. Ali, zaboravljaju da je on prvi trofej doneo tek posle sedam sezona. U brzom savremenom dobu, nezamislivo je da bilo ko ima toliko strpljenja...

Možda bi se sve promenilo sa novim vlasnikom umesto njima omrzlih Glejzera? Zamislite kako su reagovali na vest da je najbogatiji (i možda najpreduzimljiviji) čovek sveta, Ilon Mask, odlučio da kupi njihov klub.

- Kupujem Mančester junajted, nema na čemu - napisao je kontroverzni Amerikanac u odgovoru na još jedan svoj tvit: "Da bude jasno podržavam levu stranu rebulikanaca i desnu stranu demokrata".

Nekoliko sati kasnije, Mask, koji je "težak" 252 milijarde dolara i poseduje kompanije Tesla i SpaceX (koja treba da kolonizuje Mars), potvrdio je da se samo sprdao:

- To je šala. Ne kupujem nikakvu sportsku "opremu". ali da kupujem neki klub, to bio Junajted, za njih sam navijao kao klinac.

Ali za to vreme njegov tvit o kupovini Junajteda je već postao viralan i prikupio pola miliona lajkova a navijači Mančestera su ga zasuli oduševljenim komentarima.

Ilon Mask
foto: EPA-EFE/ALEXANDER BECHER

Da sve završi u svom stilu, Mask (51) je na kraju tvitovao:

- A neću kupiti ni Koka-kolu da vratim kokain u nju, uprkos ekstremnoj popularnosti koju bi takav potez izazvao.

Šta ćete, kad imate mnogo novca imate i mnogo ideja šta sa njim. Inače, Mask je trenutno u procesu parnice oko pokušane kupovine upravo Tvitera, za 44 miliona dolara.

A braća Glejzer su navodno spremna da prodaju Mančester junajted za 4.800.000.000 dolara.

(Espreso/N.Đ.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.