Zaslužio je! El Grande Dijego je dobio ogromno i retko priznanje! (VIDEO)
Foto: AP

kralj

Zaslužio je! El Grande Dijego je dobio ogromno i retko priznanje! (VIDEO)

Za sve nas Maradona je legenda. Kada reši probleme koje ima s italijanskim vlastima postaće ambasador našeg kluba
Objavljeno: 20:45h

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona u maju će postati počasni građanin italijanskog grada Napulja, a biće imenovan i za ambasadora fudbalskog kluba Napoli.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- Za sve nas Maradona je legenda. Kada reši probleme koje ima s italijanskim vlastima postaće ambasador našeg kluba - rekao je predsednik Napolija, Aurelio de Laurentis.

Maradona boravi u Napulju kako bi prisustvovao proslavi 30-godišnjice Napolijeve prve titule prvaka Italije.

Upravo je Maradona predvodio Napoli do prvog "skudeta" u istoriji osvojenog 1987. godine, a tri godine kasnije do još jedne titule prvaka. 'Mali zeleni', kako je glasio njegov nadimak iz igračkih dana, js Napolijem osvojio i Kup Uefa 1989. godine, italijanski Kup 1987, kao i Superkup 1990.

- Srećan sam što sam ponovo ovde. Napulj je moj drugi dom. Ovde se uvek osjećam sjajno" rekao je Maradona na svečanosti održanoj u pozorištu "San Karlo". Maradona je u Napoli stigao 1984. godine iz Barselone.

- Barselona mi je nudila novi ugovor na pet godina s dvostruko većom plaćom, međutim, srce me vuklo u Napoli i nisam pogrešio, rekao je Maradona. Argentinac je u Napoliju postao "fudbalski bog" i taj status ima i danas u južnom italijanskom gradu.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.