TO MOGU SAMO ŽENE FUDBALERA: Sud okončao čuvenu svađu - Rebeka Vardi JESTE odavala intimu Kolin Runi!
Kolin Runi/Rebeka Vardi, Foto: Profimedia

razotkrivena

TO MOGU SAMO ŽENE FUDBALERA: Sud okončao čuvenu svađu - Rebeka Vardi JESTE odavala intimu Kolin Runi!

Kolin Runi je izvela složenu operaciju kako bi otkrila ko prenosi priče o njenom privatnom životu tabloidu San.

Objavljeno: 14:14h

Kolin Runi, supruga bivšeg fudbalskog kapitena Engleske Vejna Runija, bila je u pravu u svojoj optužbi da je Rebeka Vardi, supruga jednog od njegovih bivših saigrača i golgetera Lestera Džejmija Vardija, procurila u medije detalje iz njenog privatnog života, odlučio je u petak Visoki sud u Londonu.

Vardi je tužila Runijevu za klevetu nakon optužbi da je novinarima procurila detalje njenog privatnog života. Prethodno, Kolin Runi je izvela složenu operaciju kako bi otkrila ko prenosi priče o njenom privatnom životu tabloidu San.

Sudija Karen Stejn, rekla je u svojoj presudi da je Runi uspešno dokazala da je njena tvrdnja "u suštini tačna".

Nekad drugarice: Rebeka Vardi i Kolin Runi
Nekad drugarice: Rebeka Vardi i Kolin Runifoto: Profimedia

Ona je rekla da je sud zaključio da je Vardijeva znala i odobravala slanje detalja San-u preko svoje agentkinje Kerolajn Vat.

Pravni spor nazvan je slučajem „VAGatha Christie“ (VAGata Kristi), aluzija na naziv „VAG“ koji je dat glamuroznoj grupi supruga i devojaka fudbalera, kao i renomiranog autora detektivskih romana, Agate Kristi, u čast amaterskog detektivisanja Runijeve supruge.

Njihov obraču u sudnici privukao je veći nivo fascinacije i medijske pažnje nego bilo koja fudbalska utakmica njihovih muževa.

Rebeka Vardi
Rebeka Vardifoto: AP/Reuters

Vejn Runi drži rekord po broju međunarodnih golova za svoju zemlju, dok je Džejmi Vardi bio jedan od najboljih strelaca engleske Premijer lige poslednjih godina, ali i reprezentacije Engleske.

Obe žene su same po sebi poznate ličnosti - Kolin Runi (36) ima 1,2 miliona pratilaca na Tviteru i skoro 925.000 na Instagramu - a slučaj klevete je otkrio manje laskave aspekte života bogate i poznate fudbalske zvezde i njihove porodice.

Intriga je počela pre skoro tri godine kada je Runi postala sumnjičava u vezi sa pričama koje se pojavljuju u tabloidu San u vezi sa informacijama koje je stavila na svoj lični Instagram nalog. Angažovala je detektiva da pokuša da otkrije ko je krivac.

Kolin i Vejn Runi
Kolin i Vejn Runifoto: Reuters / Peter Cziborra

Rekla je da je blokirala svima da vide njen nalog osim jedne osobe, a zatim je objavila seriju lažnih priča da vidi da li su procurile, za šta je rekla da jesu. Na svojim nalozima na društvenim mrežama napisala je da je samo jedna osoba videla lažne priče, zaključivši dramatičnim otkrićem: „To je... nalog Rebeke Vardi“.

- Već nekoliko godina, osoba koju poznajem pratila je moj privatni nalog na Instagramu i odavala detalje mog privatnog života tabloidu San. Toliko informacija je otišlo tim novinarima, o meni, mojoj porodici i prijateljima, sve bez mog znanja ili dozvole. Nakon dugog pokušavanja da utvrdim o kome je reč, iz više razloga, počela sam da sumnjam na jednu osobu. Kako bih dokazala da je to ona, smislila sam ovu ideju. Blokirala sam sve pratioce tako da ne mogu da vide moje storije, osim tog JEDNOG JEDINOG naloga. Moji prijatelji sigurno su se pitali zašto više ne postavljam storije. Tokom pet meseci, postavljala sam čitav niz lažnih informacija na storije koje vidi samo jedna osoba, i onda ih sutradan čitala u Sanu. Među njima su priče o odabiru pola bebe, o povratku na TV i poslednja priča o poplavi u podrumu naše nove kuće. Teško mi je bilo da sve to zadržim za sebe, ali sam morala, kako bih konačno imala dokaze da je to ta osoba. Sačuvala sam i skrinšotovala sve originalne storije, na kojima se jasno vidi da ih je pregledala jedna osoba. Ta osoba je Rebeka Vardi - napisala je ona tada.

Nisam ništa puštala medijima“, rekla je Vardijeva Visokom sudu u Londonu tokom saslušanja u maju.

1 / 5 Foto: Profimedia

Rebeka Vardi kaže da je rezultat obelodanjivanja istrage od strane Kolin bio taj da su ona i njena porodica bili zlostavljani i dobijali pretnje, prihvata da bi njen agent Kerolajn Vat mogla biti odgovorna za curenje informacija, ali poriče da joj je naložila da to uradi.

Sudu su prikazane razmjene poruka koje je imala sa Vatovom, koje su uključivale neke pogrdne primedbe o Runijevoj, dok advokat Kolin Runi kaže da je Vardijeva izbrisala druge medijske datoteke i poruke sa WhatsApp-a.

U međuvremenu, telefon Kerolajn Vot je završio na dnu Severnog mora nakon što ga je slučajno ispustila preko boka čamca...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.