BRUKA BIVŠEG ŠAMPIONA EVROPE: Dao sam MILIONE za njega, on ne može da dribla! Previše su GLUPI, odlazim iz fudbala!
Điđi Bekali, Foto: Profimedia

predsednik velikana pobesneo

BRUKA BIVŠEG ŠAMPIONA EVROPE: Dao sam MILIONE za njega, on ne može da dribla! Previše su GLUPI, odlazim iz fudbala!

Prvi šampion Evrope u fudbalu sa Balkana, i jedini uz Crvenu zvezdu, rumunska Steaua doživela je pravu sramotu u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija

Objavljeno: 07:52h

Prvi šampion Evrope u fudbalu sa Balkana, i jedini uz Crvenu zvezdu, rumunska Steaua (što takođe znači Zvezda, ali vojska Rumunije ne dozvoljava upotrebu tog imena, već godinama poznata i kao FKSB) doživela je pravu bruku u prvom meču 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Rumunski velikan je na gostovanju Saburtalu u Tbilisiju poražen 0:1, a besan nakon poraza svog tima, kontroverzni predsednik Điđi Bekali je najavio da će uskoro napustiti fudbal. Ističe da njegova ekipa, ali i cela rumunska liga više nema vrednost i da više neće da troši novac.

- Mislim da smo bezvredni. Zaostali smo i sa igračkom vrednošću i sistemom priprema i treninga. Previše smo glupi. Već sam doneo odluku. Prestao sam sa fudbalom! Za likvidaciju je potrebno 2-3 godine. Videćete. Izvadiću novac koji sam uložio i zbogom. Moj zaključak je da nemamo vrednost - rekao je Bekali, a prenose rumunski mediji:

FKSB, FK Steaua
foto: Profimedia

- Da dajem novac da neki igrači igraju fudbal? To je to, ove gluposti su gotove. Odlazim u penziju, samo ne mogu da odem preko noći. Ne zatvaram, ali više ne dajem novac. Ako možemo da rastemo sa igračima iz Akademije, super. Ako nađem kome da prodam klub, prodaću ga. Ali nemam nikoga. Ko će dati toliko novac?

Najviše je nezadovoljan povratnikom Florinelom Komanom koji je nekad važio za jednog od najvećih talenata rumunskog fudbala. A najnoviji takav, Oktavijan Popesku, neprepoznatljiv je ove godine.

- Ima igrača koji su zaboravili da igraju. Koman, za kog sam dao milione, ne može nikog da dribla. Oktavijan Popesku nije više onaj kog sam poznavao. Razgovaraću sa igračima. O čemu da razgovaram sa trenerom? Igrači sede na terenu i posmatraju svoje rivale. Pogledajte koliko su trčali.

Florinel Koman
Florinel Komanfoto: Profimedia

Steaui je malo nedostajalo da umesto ovih kvalifikacija, kao šampioni igraju one za Ligu šampiona, ali je Kluž i pored poraza od njih u poslednjem kolu, ostao prvi sa bodom više, a Bekali je tad tvrdio kako je FKSB pravi prvak jer su ih sudije pokrale.

Ovo prvenstvo su počeli remijem u Bukureštu sa Univerzitateom Kluž.

Bekali je, inače, poznat i po smenama i vraćanjima trenera kao na traci, tome što je zabranio vakcine igračima, ali i po ponašanju prema igračima.

To je na svojoj koži osetio i srpski fudbaler Marko Momčilović koji je iz kluba "oteran kao pas." Takođe, udario je i na nekadašnjeg igrača Zvezde Bogdana Planića koji jedini nije prihvatio njegov plan za smanjenje plate.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.