BOMBA NA MARAKANI: Zvezda hoće najboljeg strelca Lige konferencija, koga navijači Partizana dobro pamte!
Stadion Rajko Mitić, Foto: Starsport©

to bio pun pogodak

BOMBA NA MARAKANI: Zvezda hoće najboljeg strelca Lige konferencija, koga navijači Partizana dobro pamte!

U Fajenordu je zablistao tamo gde je najpotrebnije i najskuplje

Objavljeno:

Kako Mozzart sport saznaje, srpski šampion je u ofanzivi za dovođenje nigerijskog golgetera Sirila Desersa koji je prošle sezone blistao u dresu Fajenorda i bio najbolji strelac Lige konferencije.

Desers je do prošle sezone bio poznat uglavnom ljubiteljima fudbala u Belgiji i Holandiji. A onda je za njega čula cela Evropa. Pa i mi u Srbiji.

Nigerijski reprezentativac rođen u Belgiji je eksplodirao na pozajmici u Fajenordu iz Genka. U Ligi konferencije je rešetao mreže i bio jedan od najzaslužnijih što je klub iz Roterdama došao do finala sa Romom. Postigao je čak 10 golova na 13 mečeva u takmičenju. Sa po dva gola u pobedama nad Slavijom i Marseljom je bio junak Fajenordovog evropskog proleća. Zapamtili su ga i navijači Partizana protiv kojeg je u dva meča postigao isto toliko golova uz jednu asistenciju.

Ali Fajenord na kraju sezone nije iskoristio opciju da za 4.000.000 evra otkupi Desersa do 1. juna i on se vratio u Genk sa kojim ima ugovor na još dve godine.

Siril Desers, Aleksandar Popović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

U Fajenordu je zablistao tamo gde je najpotrebnije i najskuplje: U evropskim mečevima. Čekao je u poslednjih mesec i po dana atraktivnije ponude ali one očigledno nisu stigle i poslednjih dana je opet počela da se pominje opcija povratka u Fajenord. Tačnije, da se otvoreno nudi.

U međuvremenu je u trku uskočila Crvena zvezda i želi napadača koji se već dokazao u evropskim mečevima. Srpski šampion je spreman da izdvoji ozbiljan novac za Desersovu kupovinu. Eventualni transfer Nigerijca neće uticati na pregovore sa Aleksandrom Pešićem jer klub sa Marakane želi obojicu u timu za ovu sezonu. Uz plan da Zvezdu napusti Ohi Omoijuanfo i da u rotaciji ostane Milan Pavkov.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.