Na Fergusonovoj listi najboljih nema Vidića, Bekama i Runija!

ONI SU SVETSKA KLASA

Na Fergusonovoj listi najboljih nema Vidića, Bekama i Runija!

Jedan od najvećih trenera u istoriji fudbala naveo je još neke tajne iz svoje duge vladavine u Mančesteru
Objavljeno: 11:04h

Bivši legendarni trener Mančester junajteda, Ser Aleks Ferguson u intervjuu za BBC rekao je kako postoje samo četvorica fudbalera 'svetske klase' koje je on trenirao u svojoj 26-godišnjoj vladavini na "Old Trafordu". Za to vreme provedeno na klupi, Škot je osvojio dve Lige šampiona i čak 13 titula Premijer lige. Od svih tih jako uspešnih timova koji su se tokom godina menjali, naveo je one najbitnije, a to su Pol Skols, Rajan Gigs, Erik Kantona i Kristijano Ronaldo.

- Oni su napravili razliku i to se videlo na terenu u svakom momentu, imate gomilu dokaza za to. Rajan i Pol imaju ono što retko koji fudbaler poseduje, a to je dugovečnost. Recite mi da li postoje igrači koji su proveli dugo vremena u Premijer ligi i posle toga igrali na istom nivou? Ne postoji nijedan takav - rekao je Fergi.
Što se Kristijana Ronalda tiče, za njega je rekao kako je on "apsolutni genije od igrača". Nekoliko fudbalera koji se izdvajaju, ali nisu na ovom spisku 'večitih', jesu kapiten Engleske Vejn Runi, Dejvid Bekam, Roj Kin, Karlos Tevez, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić i Peter Šmajhel, za koje je Ferguson rekao da su sjajni igrači.
- Ali ovi igrači su se sami izdigli iznad svega - zaključne su reči bivšeg trenera koji je ispisao najsvetlije strane u istoriji Mančester junajteda. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.