PAMTITE LI OVU BRUKU SRPSKOG FUDBALA? Maradona gledao, Mesi zadao završni udarac - kako je Petko postao "Šestko"
SCG - Argentina, Foto: Youtube/printscreen

jedan od najubedljivijih poraza u reprezentativnom fudbalu

PAMTITE LI OVU BRUKU SRPSKOG FUDBALA? Maradona gledao, Mesi zadao završni udarac - kako je Petko postao "Šestko"

Bolno sećanje za sve navijače Srbije

Objavljeno: 07:49h

Na današnji dan, 16. juna 2006. fudbaleri Srbije i Crne Gore doživeli su u utakmici drugog kola Grupe C ubedljiv poraz od selekcije Argentine (0:6), nakon čega su ostali bez šansi da se plasiraju u drugu fazu Mundijala.

Selektor Srbije i Crne Gore Ilija Petković dvostrukim svetskim prvacima suprotstavio je ovaj tim:

Dragoslav Jevrić, Milan Dudić, Goran Gavrančić, Mladen Krstajić, Albert Nađ (od 46. Ivan Ergić), Igor Duljaj, Predrag Đorđević, Ognjen Koroman (od 50. Danijel Ljuboja), Dejan Stanković, Savo Milošević (od 70. Zvonimir Vukić), Mateja Kežman.

Nemoćni reprezentativci Srbije i Crne Gore koji su potučeni do nogu, meč protiv Argentine zapamtiće i po tome što je to najteži poraz koji su reprezentacije svih naših prethodnih i kasnijih država (Kraljevina Jugoslavija, SFRJ, SRJ, SCG i Srbija) zabeležile na Svetskim prvenstvima od Urugvaja 1930. godine, naovamo.

Ostaće upamćen gol Estebana Kambijasa u prvom poluvremenu - fudbaler Intera završio je napad u kojem su "gaučosi" povezali ni manje ni više nego 24 dodavanja!

Do tog dana heroj nacije "đeneral" Ilija Petković (zbog govora koje je pripremao i čitao na konferencijama za štampu, a u kojima je pominjao srpskog vojskovođu Živojina Mišića i mnoge druge istorijske ličnosti) stavljen je na stub srama, a mediji su tada njegov nadimak "Petko" preinačili u "Šestko".

Dijego Armando Maradona
Dijego Armando Maradonafoto: Youtube/printscreen

- Moram da kažem da smo bili pod velikom presijom, većom nego uoči meča sa Holandijom. Stvorila se velika tenzija, a mnogi su me kritikovali da negujem retrogradnu i defanzivnu igru. Pogrešio sam što sam poslušao neke od tih dušebrižnika, ali evo, ovo je pouka i njima i meni- izjavio je Petković posle debakl u susretu sa Argentinom.

Na tribinama je bio i slavni Dijego Armando Maradona, a završni udarac u vidu šestog gola je postigao Lionel Mesi.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.