VELIKA NEPRAVDA PREMA DUŠANU VLAHOVIĆU!
Dušan Vlahović, Foto: Profimedia

šok!

VELIKA NEPRAVDA PREMA DUŠANU VLAHOVIĆU!

Serija A uskratila srpskog reprezentativca za zasluženo priznanje

Objavljeno: 19:11h

Kolo pre kraja prvenstva, Serija A je objavila imena dobitnika MVP nagrada za sezonu na izmaku. U pitanju su nagrade za najboljeg golmana, defanzivca, veznog fudbalera, napadača, kao i mladog igrača.

Ono što "bode oči" jeste odluka Serije A oko toga kome da dodeli nagradu za najboljeg mladog igrača sezone. Prethodne godine ona je pripala Dušanu Vlahoviću, ali ovog puta srpskog igrača nema na listi. Titulu je od srpskog napadača preuzeo Viktor Osimen, udarna igla Napolija koja ove sezone deli osmo mesto na listi najboljih strelaca prvenstva.

Viktor Osimen
Viktor Osimenfoto: EPA/Ciro Fusco

Osimen je postigao 14 golova, čak deset manje od špica Juventusa o čijim je partijama tokom čitave takmičarske godine brujala Čizma. No, njegovog imena nema nigde, a kada već nije mogao do nagrade za najboljeg napadača (pripala Ćiru Imobileu), utisak je da mu je načinjena nepravda u kategoriji igrača do 23 godine.

Za najboljeg golmana proglašen je čuvar mreže Milana Majk Menjan, nagradu za najboljeg defanzivca poneo je Glejson Bremer.

Što se veznog reda tiče, za najboljeg je izglasan Marcelo Brozović, a najbolji napadač je ujedno i prvi strelac prvenstva - Ćiro Imobile, sa 27 pogodaka.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.