"MURINJO, UNIŠTITELJ FUDBALA I MEĐULJUDSKIH ODNOSA!"
Žoze Murinjo, Foto: EPA /Alessandro di Marco

žerard pike

"MURINJO, UNIŠTITELJ FUDBALA I MEĐULJUDSKIH ODNOSA!"

Vatrene utakmice Barselone i Real Madrida smo gledali kada su na klupi sedeli Žoze Murinjo i Pep Gvardiola. Mnoge stvari nisu ostale samo na terenu...

Objavljeno:

Žoze Murinjo je tokom trenerske karijere vodio evropske velikane, a 2010. sedeo je na klupi Real Madrida. Dok je Gvardiola dve godine ranije zamenio Rajkarda.

Iako se nije proslavio na klupi Kraljeva, ostaće upamćeni njegovi dueli sa Pepom Gvardiolom, koji je često bio na ivici fizičkih sukoba, čak je "Posebni" gurnuo prst u oko Titi VIljanovi koji mu je uzvratio šamarom.

Uspeo da poruši odnose između fudbalera dva kluba, a o tome je govorio Žerar Pike. On takođe smatra da je Pep Gvardiola napustio Španiju zbog Murinja.

- Kada je prvi put došao na Kamp Nou sa Realom, izgubio je 5:0. To je bila realnost u to vreme - rekao je Pike, a zatim ustvrdio da je Pep Gvardiola iz Španije verovatno otišao zbog Murinja.

- Stalno je bio pod pritiskom na konferencijama za novinare. To je verovatno bilo previše za Gvardiolu jer nije bilo nikakve veze sa fudbalom. Uništio je mnogo stvari koje su imale veze sa fudbalom, pa čak i odnose među igračima.

Pike je otkrio da Murinjo ima psihološku superiornost nad svojim igračima, što je video na primeru Ikera Kasiljasa.

- Murinjo ulazi u glavu igrača i kada vam kaže da vas neko mrzi, igrači veruju. Hteo sam da se pozdravim sa Ikerom (Kaziljasom) kada smo došli u reprezentaciju, a on me nije ni pogledao. Gvardiola je otišao iz mnogo razloga, ali sam ubeđen da je jedan od njih bio Murinjo- kaže Pike.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.