PARTIZAN IZBEGAO IZBACIVANJE IZ EVROPE? FSS uplatio novac crno-belima!
Filip Holender (desno) je konačno isplaćen, Foto: Starsport©

spas u poslednji čas

PARTIZAN IZBEGAO IZBACIVANJE IZ EVROPE? FSS uplatio novac crno-belima!

Reagovao je Zoran Laković

Objavljeno:

Fudbalski savez Srbije uplatio je Partizanu 250.000 evra kako bi tim iz Humske rešio pitanje dugovanja prema švajcarskom Luganu.

Crno-beli su se našli pred suspenzijom FIFA zbog neisplaćenih dugovanja u transferu Filipa Holendera, zbog čega im je zabranjeno da registruju igrače u naredna tri prelazna roka odnosno do 2024. godine.

FK Partizan, Filip Holender
foto: Srđan Stevanović/Starsportphoto

Međutim, kako prenosi "Sportski žurnal", Partizanu je pretila i ozbiljnija kazna koja je podrazumevala izbacivanje iz Evrope.

Taj list navodi da se Partizan nalazi pod uslovnom kaznom UEFA upravo zbog finansijskog poslovanja, a koja je u obavezi je da aktivira kaznu klubovima koji uđu u novi problem.

U toku je i kontrolisanje klubova zbog licenciranja za narednu sezonu i takmičenje u evropskim kupovima, te bi reakcija UEFA mogla da dovede crno-bele u nepriliku.

Stoga je reagovao nekadašnji generalni sekretar FSS,a trenutno direktor u UEFA Zoran Laković i uverio sve u evropskoj kući fudbala da prolongiraju uvođenje kazne za još 24 časa obećavši da će Partizan isplatiti dugovanja.

Dragoslav Šekularac komemoracija, Zoran Laković
foto: Stefan Kojić

Tu se našao FSS koji je uplatio pomenutu sumu, međutim postavlja se pitanje šta je sa 2.000.000 evra koji je država nedavno poslala u Humsku za dobijanje UEFA licence za sledeću sezonu, odnosno kako deo tog novca nije iskorišćen u ovu svrhu.

Ukoliko crno-beli isplate Luganu ono što duguju švajcarskom timu, suspenzija se automatski skida i ekipa Aleksandra Stanojevića će moći da posluje u predstojećem prelaznom roku.

(Espreso/Sportski žurnal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.