Igrao za velikane - Ostao upamćen po golovima! JEDAN MEČ SE PAMTI SAMO ZBOG NJEGA - za to dovoljno 34 sekunde!
Mateja Kežman, Foto: Epa/ Michele_Limina

sećanja

Igrao za velikane - Ostao upamćen po golovima! JEDAN MEČ SE PAMTI SAMO ZBOG NJEGA - za to dovoljno 34 sekunde!

Kada se pomene Norveška pomisli se na start Mateje Kežmana i crveni karton. Iako je utakmica protiv Norvežana u Ligi nacija još daleko (2. jun), nije na odmet da se podsetimo meča iz 2000. godine.

Objavljeno: 10:12h

Nakon dve legendarne izjave bivših reprezentativaca koje izazivaju smeh, na red je došlo da se prisetimo i ne tako smešne scene u kojoj je bio glavni protagonistaMateja Kežman.

Igrao je za velike klubove u svojoj karijeri: Partizan, PSV, Čelsi, Atletiko Madrid, PSŽ, Fenerbahče... Kada se priča o njegovoj karijeri ne može da se preskoči događaj sa Evropskog prvenstva 2000. godine u Belgiji i Holandiji…

1 / 10 Foto: Starsport©

U drugom kolu grupe C šampionata, Jugoslavija se posle remija u prvom kolu sa Slovenijom, sastala sa Norveškom. Bio je to „biti ili ne biti“ meč za „Plave“, a tenzija zbog važnosti duela se osećala i u vazduhu. Golom Save Miloševića Jugosloveni su rano poveli i tu prednost su uspešno sačuvali do kraja susreta, ali se o ishodu duela na kraju mnogo manje pričalo, nego o onome što se dogodilo u finišu susreta…

KULTNA IZJAVA - Valjanje od smeha sa Lanetom! SUZE SAME TEKU: Dok govori odiše samopouzdanjem (VIDEO)

Tokom većeg dela meča naši su se žalili da glavni sudija Škot Hju Dalas, toleriše oštre startove Norvežana i ne deli adekvatno kartone, a onda ih je jednom odlukom u prvi mah potpuno šokirao.

U 88. minutu meča, tek oko 30 sekundi pošto je umesto Mijatovića kročio na teren, Mateja Kežman je u velikoj želji da dođe do lopte intervenisao veoma oštro, startovao je na Miklanda sa dve noge, a Hju Dalas brzo dolazi do njega i bez ikakve dileme mu odmah pokazuje crveni karton.

Škot je tako isključio tada dvadesetjednogodišnjeg Kežmana za 34 sekunde.

Iako su mnogi navijači gledajući snimak „sporne“ situacije konstantovali da Hju Dalas nije pogrešio, Mateja Kežman je posle meča imao drugačije mišljenje:

Slažem se da je to bio prekršaj, ali sam siguran da nije bio za crveni, već za žuti karton. Osećam se loše, ali smo ipak pobedili i sada mogu da slavim sa mojim drugovima.“ – rekao je posle meča Mateja Kežman

Jugoslavija je meču drugog kola grupe C Evropskog prvenstva 2000. godine u Belgiji i Holandiji savladala Norvešku sa 1:0, ali se čini da se sa tog meča od svih drugih događaja mnogo više pamti crveni karton koji je dobio Mateja Kežman.

Espreso/Sportska sećanja


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.