PARTIZAN ODBIO 2.500.000 EVRA!
Stadion Partizana, Foto: Starsport©

otkud sad ovo?

PARTIZAN ODBIO 2.500.000 EVRA!

Crno-beli odlučili da još malo sačekaju i zarade veću sumu od nekadašnjeg napadača Umara Sadika

Objavljeno: 09:36h

FK Partizan je napravio sjajan posao kada je španskoj Almeriji prodao Umara Sadika, a u sve to su crno-beli ugradili i "specijalne" klauzule koje im donose još novca.

Najpre u vidu osnovnog posla (5.000.000 evra), potom broja golova (posle 30. isplaćeno još 500.000 evra) i utakmica Nigerijca (posle 50. leglo još 500.000 evra).

Onaj najveću bonus tek bi trebalo da dođe u Humsku kad se Andalužani plasiraju u Primeru. Za slučaj da se to desi, crno-belima sledi 30 odsto od naredne prodaje afričkog napadača, s tim da je prilikom transfera na Iberijsko poluostrvo napravljen dogovor prema kome Španci mogu da otkupe te procente, da ih ne dele sa rukovodstvom kluba iz Humske 1.

Umar Sadik
Umar Sadikfoto: Profimedia

Prema informacijama Mozzart Sporta, arapske gazde na čelu Almerije su se baš na takav korak odlučile. Nedavno su na Topčidersko brdo poslali zvaničnu ponudu vrednu 2.500.000 evra za otkup tih 30 procenata od budućeg transfera Umara Sadika. Sve u nameri da njima ostane više novca, jer je projekcija da bi mogli da ga prodaju za više od 25.000.000 evra.

Odgovor Partizana je bio negativan. Kako se može čuti, s razlogom. Generalni direktor Miloš Vazura i njegovi najbliži saradnici smatraju da bi Partizan mogao da dobije više novca za procente i nadaju se da bi, kako se sezona bude bližila kraju, Almerija mogla da pojača ponudu, u susret letnjem prelaznom roku. Prema tim nagoveštajima, crno-beli bi se zadovoljili ponudom od bar 4.000.000 evra na ime procenata, čime bi se kompletna vrednost posla oko Umara Sadika podigla na 10.000.000 evra i predstavljao bi najskupljeg stranca prodatog iz Srbije.

Umar Sadik u duelu sa Rodićem
Umar Sadik u duelu sa Rodićemfoto: Starsport©

Za slučaj da Almerija ostane član Segunde, a proda Umara Sadika, onda bi se aktivirala klauzula kojom bi Parni valjak dobio još više novca. Čak 40 odsto od transfera bivšeg člana Rome. Na papiru je to najbolja varijanta za crno-bele, samo pitanje koliko ostvariva.

Umar Sadik je ove sezone na 28 prvenstvenih utakmica ostvario dabl-dabl učinak: 15 golova je dao, a deset namestio.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.