SPECIJALISTA ZA PLASMAN NA SVETSKO PRVENSTVO! Odmah po završetku utakmice dobio NEOČEKIVANI poziv! (VIDEO)
Trener fudbalske reprezentacije Maroka Vahid Halilhodžić, Foto: EPA/Jalal Morchidi

bravo majstore!

SPECIJALISTA ZA PLASMAN NA SVETSKO PRVENSTVO! Odmah po završetku utakmice dobio NEOČEKIVANI poziv! (VIDEO)

Vahid Halilhodžić odveo je Maroko na Mundijal u Katar

Objavljeno: 10:28h

Bosanskohercegovački trener Vahid Halilhodžić potvrdio je da je specijalista za plasman na Svetsko prvenstvo.

Halilhodžić je odveo Maroko na Mundijal u Katar što mu je rekordni četvrti put da neku selekciju dovede do SP kroz kvalifikacije.

Naš Bora Milutinović i Alberto Pereira su vodili po pet reprezentacija na SP, ali nisu sve kroz kvalifikacije već su neke selekcije preuzimali nakon što su izborili plasman ili su vodili domaćina turnira. Halilhodžićev uspeh sa Marokom je tim veći što je prošao teške afričke kvalifikacije i baraž sa Kongom (5:2 u dvomeču) bez dve najveće zvezde svog tima.

Maroko će igrati na Mundijalu drugi put u nizu. Pre četiri godine u Rusiji je bio 27. sa dva poraza i remijem u tri meča grupne faze. Na kraju se Halilhodžiću skoro pa "poklonio" i kralj Maroka Muhamed VI, koji ga je odmah posle revanša sa Kongom pozvao na telefon.

- Halo! Da, kako ste Vi, Vaše visočanstvo?", rekao je Halilhodžić, "Hvala! Kvalifikacije na Svetsko prvenstvo i pobeda su za Vas i Vaše ljude! Nadam se da ste srećni. Zadovoljstvo mi je, ovo je zasluga igrača i cele nacije.

Halilhodžić je pre Maroka na svetska prvenstva kroz kvalifikacije stizao sa selekcijama Obale Slonovače 2010, Alžira 2014. i Japana 2018. Selektor Maroka je od 2019, a od klubova je vodio Lil, Ren, PSŽ, Trabzon, Dinamo Zagreb i Nant.

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.