PROLAZIO SAM KROZ PAKAO! Očekujem da me FSS vrati na listu sudija! Obradović oslobođen optužbi za nameštanje!
Srđan Obradović, Foto: Saša Pavlić Koky

isplivala istina

PROLAZIO SAM KROZ PAKAO! Očekujem da me FSS vrati na listu sudija! Obradović oslobođen optužbi za nameštanje!

Vrhovni kasacioni sud oslobodio je fudbalskog sudiju Srđana Obradovića od optužbi da je zloupotrebom službenog položaja, odlukama donetim protivno pravilima igre, pomogao fudbalerima Spartaka da pobede i naneo štetu Radničkom iz Niša

Objavljeno: 15:00h

Srđan Obradović je u centru pažnje bio od 13. maja 2018. godine, kada je delio pravdu na meču Spartaka i Radničkog iz Niša (2:0) u Superligi Srbije.

Subotičani su oba gola postigli sa bele tačke. Sporan je drugi jedanaesterac, kada je prema Obradovićevom uverenju lopta u 77. minutu pogodila u ruku odbrambenog igrača Nišlija Andriju Mijailovića. Međutim, pregledanjem snimaka, utvrđeno je da o tome nije bilo ni govora i da je lopta igrača udarila u koleno.

Srđan Obradović
Srđan Obradovićfoto: Saša Pavlić Koky

Sudija Srđan Obradović oslobođen

Obradoviću je određen pritvor i pokrenuta je istraga. Skinut je i sa liste sudija, a u martu prošle godine, na osnovu dokaza i izjava svedoka, određena je desetogodišnja zabrana bavljenja fudbalom, kao i kazna zatvora u trajanju od 15 meseci. Osuđen je za krivično delo zloupotrebe službenog položaja, koje je počinio tako što je, kao glavni sudija utakmice, svesno favorizovao ekipu Spartaka iz Subotice.

Srđan Obradović za Informer.rs posle odluke suda kaže da je očekivao oslobađajuću presudu.

- Naravno da sam verovao, i moji branioci Igor Petrović iz Jagodine i Goran Karadarević iz Novog Sada. Imali smo snage do kraja i verovali smo da je pravda dostižna. Samo moja duša zna kako sam sve ovo izdržao i preživeo, torturu koja je trajala četiri godine.

1 / 5 Foto: Saša Pavlić Koky

Ali, na kraju je pravda zadovoljena. Očistio sam obraz. Ružno je kada u medijima piše uz vaše ime robija... Nisam ubio čovek, svirao sam kazneni udarac. Ružno je, to je gledala moja porodica, roditelji, deca... - kazao je za sudija Srđan Obradović i nastavio.

Nisam ubio čoveka

- Prolazio sam kroz pakao četiri godine. Naravno da mi je pao kamen sa srca, jer je van svake pameti ići 15 posle prve presude pa 12 meseci u zatvor zbog jednog svirano kaznenog udarca. Mislim da bih bio jedini na svetu koji bi zbog kaznenog udarca išao u zatvor. Ne znam zašto se sve ovo dešavalo, ne želim da ulazim u to.

Obradović će sada moći da traži i odštetu od države zbog boravka u pritvoru.

- O tome nisam razmišljao, verujte! Meni je bitna presuda. Iskreno, zahvalio bih se svim koji su bili uz mene tokom ove četiti godine, a posebno bih se zahvalio onima koji su se distanciraili od mene, a do tada su me tapšali po ramenima. Shvatio sam ko su mi je prijatelji, a ko je prijatelj čisto da me tapše po ramenu.

FK Radnik, FK partizan, Srđan Obradović
foto: Printscreen/Arenasport 1

Možda da sudija Obradović vrati u Sudijsku organizaciju, nema pravnih prepreka.

- Naravno da nema zakonskih prepreka. Očekujem da me Fudbalski savez vrati i na listu sudija Superlige. Meni to pripada. Istog momenta su me uklonili kada je sud mene osudio na 10 godina, to je van svake pameti.

Nekoga ko je svoj život posvetio fudbalu da ga udaljiš deset godina sa terena zbog jednog kaznenog udarca. Kakvi su sve kazneni udarci svirani u svetu i niko nije odgovarao zbog toga. Ne vidim zašto bih ja. Gledao sam kako se sudi kod nas i kakve su sudijske odluke u celom svetu i Evropi u poslednje vreme. Video sam nešto što je mnogo gore nego moje. Ja zaista nisam kriv, tako sam video iz ugla gde sam ja bio - istakao je još jednom Obradović.

Espreso/Informer


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.