MUTLJAVINA U SRPSKOM FUDBALU: Apolon uzimao milione na srpskim talentima, a oni nisu odigrali ni minut tamo!
Foto: Dado Đilas/Saša Pavlić Koky/Profimedia

Veliki serijal

MUTLJAVINA U SRPSKOM FUDBALU: Apolon uzimao milione na srpskim talentima, a oni nisu odigrali ni minut tamo!

Na osnovu dokumenata"Football leaks" dostavljenih "Njuzviku" i vodećim evropskim medijima otkriva se kako su se vršili transferi srpskih "vunderkindova" preko Kipra
Objavljeno: 14:06h

Početkom godine novinari iz nemačkog "Špigla" dobili su 1,9 terabajta informacija o fudbalskim mahinacijama. Ove informacije podelili su sa vodećim evropskim medijskim kućama okupljenim u mreži EIC, među kojima je i Newsweek Srbija, deo Adria Media Grupe.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Srpski fudbaleri prodavani su ili pozajmljivani kiparskom klubu Apolon iz Limasola, a da većina nije ni kročila na Kipar. Umesto toga, kiparski klub ih je kupovao kako bi njihovom daljom preprodajom zaradio velike pare.

Sve ovo je potkrepljeno dokazima koji su otkriveni tokom rada na projektu “Football Leaks”.

Tokom istrage odnosa srpskih klubova i kiparskog Apolona, novinari "Njuzvika" pronašli su dokaze za šestoricu igrača iz Srbije - Mijata Gaćinovića, Andrije Živkovića, Nikole Maksimovića, Nikole Aksentijevića, Marka Pavlovskog i Luke Jovića.

Utvrđeno je i da se u centru ove biznis šeme nalazi izraelski agent Pinhas “Pini” Zahavi, nekadašnji sportski novinar, koji je stvorio moćnu mrežu advokata, posrednika, fudbalskih zvaničnika, političara i offshore kompanija i tako postao svojevrsni fudbalski oligarh.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.