RAT UTICAO NA ŽREB ZA MUNDIJAL! Da li je poremetio let "Orlova"?
Fudbaleri Srbije, Foto: Profimedia

mundijal u kataru

RAT UTICAO NA ŽREB ZA MUNDIJAL! Da li je poremetio let "Orlova"?

FIFA je u utorak saopštila da je došlo do nekih promena u grupama žreba za Svetsko prvenstvo.

Objavljeno:

Žreb će biti održan 1. aprila u Dohi, a zanimljivo je da će do tada biti poznato 29 od 32 učesnika Svetskog prvenstva u Kataru.

Zanimljivo je da do sada nisu poznati svi nosioci. Izvesno je da će u prvoj jakosnoj grupi, pored domaćina Katara, biti još Belgija, Francuska, Brazil, Argentina i Španija.

Ukoliko se plasira na završni turnir, Italija će biti među osam pobednika, ako se to ne desi onda to mesto zauzima Portugal, a ako Portugalija ne završi na Svetskom prvenstvu, onda će Danska preći u prvi šešir.

1 / 8 Foto: Profimedia

Italija i Portugal su u istom kosturu baraža evrozone i jasno je da jedna od ove dve reprezentacije neće ići na Svetsko prvenstvo.

Zbog rata u Ukrajini neće biti poznati svi evropski predstavnici, jer će poslednji učesnik biti poznat u junu, pošto je utakmica između Ukrajine i Škotske odložena.

FIFA je odlučila da poslednja tri učesnika budu u četvrtom šeširu, što će uticati na neke od reprezentacija. Tako bi Vels ili Ukrajina, koji su u istom kosturu baraža, inače bili u trećem, a ovako će završiti u četvrtom šeširu, što znači teža grupa.

Zlatna lopta FSS, Dragan Stojković Piksi
foto: Starsport / Peđa Milosavljević

Što se tiče Srbije neće biti promena, zagarantovano je mesto u trećem šeširu.

Poslednja tri učesnika biće poznata u junu, kada će se, pored kraja evropskog baraža, sastati azijski predstavnik protiv južnoameričkog i predstavnik Okeanije protiv predstavnika regiona Severne i Centralne Amerike.

Podsećanja radi, Svetsko prvenstvo se igra od 21. novembra do 18. decembra na osam stadiona koji se nalaze oko katarske prestonice Dohe.

Espreso


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.