STANKOVIĆU ODBRANA DUPLE KRUNE NAJVAŽNIJI CILJ: Arhivirali smo Rendžers, ali ostaje žal...
Dejan Stanković, Foto: Starsport©

okreće se superligi

STANKOVIĆU ODBRANA DUPLE KRUNE NAJVAŽNIJI CILJ: Arhivirali smo Rendžers, ali ostaje žal...

Crveno-beli su drugi na tabeli sa 72 boda, koliko ima i Partizan sa boljom gol-razlikom ali gorim međusobnim skorom, dok je Kolubara deseta sa 33 osvojena boda

Objavljeno:

Trener fudbalera Crvene zvezde, Dejan Stanković, rekao je danas, pred utakmicu protiv Kolubare u Superligi Srbije, da je njegova ekipa "arhivirala" Rendžers i da je pred crveno-belima sada najvažniji cilj u sezoni - odbrana "duple" krune.

- Izlazimo iz teškog meča, kako emotivno, tako i fizički. Dosta smo se istrošili i imamo igrače koji neće moći da nastupe što zbog umora, što zbog povreda, jer su i Metalac i Rendžers ostavili trag u kratkom vremenskom periodu. Ali, to ne menja naše ciljeve i zahteve - rekao je Stanković.

Fudbaleri Crvene zvezde dočekuju sutra ekipu Kolubare, u utakmici 28. kola Superlige Srbije.

- Arhivirali smo Rendžers, ali ostaje žal, pogotovo nakon što se prespava i kada se okrenemo nazad da vidimo šta smo sve uradili i šta smo mogli. Ostaje žal, jer mislim da smo dosta šansi promašili... Kada dođeš u nokaut fazu, plaćaš male greške. Sitnice i detalji odlučuju pobednika i prolaz u narednu rundu, što se ovog puta nama desilo - rekao je Stanković.

FK Crvena zvezda, El Fardu Ben
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Dosta toga smo promašili i skupo smo platili svaku grešku. Ali, opet govorim, arhivirali smo sve. Ostaje nam odbrana duple krune, što je veliki i najvažniji cilj u ovoj sezoni. Sve ovo što je došlo je jedan bonus za naše navijače i naš klub i jedan veliki iskorak za naše igrače - dodao je on.

U timu Kolubare na sutrašnjem meču neće biti Uroša Đuranovića, ali je Stanković istakao da je "nebitno ko će igrati za Kolubaru".

- Mi znamo svoj zadatak - rekao je trener Zvezde i dodao da se svi u ekipi nadaju da će na stadion "Rajko Mitić" doći "što više ljudi" da "pozdrave hrabre igrače koji su ostavili sve na terenu".

Dejan Stanković, FK Crvena zvezda, Fudbal
foto: Starsport

Stanković je naveo da je "možda momenat" da Nemanja Motika počne utakmicu.

- Videćemo ko se kako oseća i ko je koliko uspeo da odmori. Već imamo u glavi kako ćemo i šta ćemo, fale male sitnice, ali mislim da ima prostora da Nemanja počne utakmicu - rekao je on.

Kompletna postava se ne zna, ali je Stanković naveo da neće odustati od najjačeg tima.

- Ne mogu da vam izdiktiram kompletnu postavu. Ja odustajati od naše formacije i najjačeg tima neću sigurno. Treba da vidimo ko se koliko odmorio. Ova utakmica dolazi pred reprezentativnu pauzu, tako da, ovo je poslednji napor u ovom ciklusu. Imaće posle toga par dana slobodno i mogu da izguraju - rekao je on.

Nemanja Motika
Nemanja Motikafoto: Starsport/Peđa Milosavljević

- Mi smo se spremali i pričali dosta o tome, da nam je kraj februara i ceo mart najvažnije da se osećamo dobro, fizički i mentalno. Mislim da smo pogodili pravi tajming i ono što smo planirali. Ovo je poslednji napor u ovom ciklusu, pa ćemo da odmorimo, a posle ćemo videti na početku aprila - dodao je Stanković.

Utakmica između Crvene zvezde i Kolubare igra se sutra od 18.30 na stadionu "Rajko Mitić".

Crveno-beli su drugi na tabeli sa 72 boda, koliko ima i Partizan sa boljom gol-razlikom ali gorim međusobnim skorom, dok je Kolubara deseta sa 33 osvojena boda.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.