Poznata fudbalska imena u Proleteru! DOM ZA BIVŠE REPREZENTATICE SRBIJE!
Željko Brkić, Foto: AP

novi sad

Poznata fudbalska imena u Proleteru! DOM ZA BIVŠE REPREZENTATICE SRBIJE!

Proleter iz Novog Sada nastavlja sa angažovanjem bivših reprezetativaca, poznatih fudbalskih imena.

Objavljeno: 17:59h

Posle Zdravka Kuzmanovića i Gojka Kačara, pomenuti klub je pojačao redove još jednim asom iz te generacije "orlova", nekadašnjim golmanom Željkom Brkićem, koji će u predstojećem periodu obavljati ulogu direktora omladinske škole.

Iskustvo stečeno u reprezentaciji Srbije i klubovima za koje je branio, u zemlji i inostranstvu, poslužiće Brkiću da prenese znanje na mlađe selekcije superligaša iz Slane Bare, a saradnjom sa proslavljenim golmanom Proleter je pokazao da mu je u budućnosti, pored stabilnosti seniorske ekipe, glavni cilj ulaganje u mlade igrače.

FK Proleter
foto: Printscreen/Instagram/fkproleterofficial

Brkićev povratak u Proleter sigurno nije dolazak u nepoznato, jer je u klubu odradio dva mandata tokom karijere. Prve dve sezone kao profesionalac je proveo u Slanoj Bari i to kao pozajmljeni fudbaler Vojvodine, kluba u kojem je ponikao, ali se i od aktivnog igranja, u poznim godinama, oprostio upravo u dresu Proletera.

Pored pomenutih novosadskih ekipa, Brkićevu karijeru je obeležio petogodišnji boravak u italijanskim klubovima – Udinezeu, Sijeni, Kaljariju i Karpiju, kao i dvogodišnji angažman u solunskom Paoku.

Za reprezentaciju Srbije do 21 godine je debitovao 7. juna 2007. u meču sa Letonijom. Bio je u sastavu reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama 2008. u Pekingu, ali nije odigrao nijednu utakmicu. Takođe, učestvovao je na Evropskom prvenstvu za mlade 2009. gde je branio na sve tri utakmice koje je Srbija odigrala.

Za seniorsku reprezentaciju Srbije je debitovao 3. marta 2010. u prijateljskoj utakmici protiv Alžira, a u dresu "orlova" je odigrao ukupno 11 mečeva.

Espreso/Telegraf


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.