MAĐARI U NAJAČEM SASTAVU ČEKAJU SRBIJU: Selektor Marko Rosi obelodanio spisak koji će se suprostaviti Orlovima!
Foto: Getty images

ZVANIČNO

MAĐARI U NAJAČEM SASTAVU ČEKAJU SRBIJU: Selektor Marko Rosi obelodanio spisak koji će se suprostaviti Orlovima!

Selekcija Mađarske je prethodne kvalifikacije za Mundijal u Kataru završila na četvrtom mestu u grupi, iza Engleske, Poljske i Albanije

Objavljeno: 16:09h

Dok čekamo spisak Dragana Stojkovića Piksija za prijateljske mečeve protiv Mađarske i Danske, listu igrača na koje računa za susret sa Orlovima je objavio mađarski selektor Marko Rosi.

Italijanski stručnjak nije mnogo menjao u odnosu na gro igrača koje je pozivao u prošlosti. Najveća snaga Mađara je kvartet iz Lajpciga. Golman Peter Gulači, defanzivac Vili Orban i ofanzivni vezista Dominik Soboslaj. Od kvalitetnijih igrača treba dodati mladog Fenerbahčeovog štopera Atilu Šalaja koji se dugo pominje kao potencijalno pojačanje Čelsija, kao i njegovog prezimenjaka Rolanda koji sa uspehom igra u Frajburgu.

Najveće iznenađenje na spislku je debitantski poziv engleskom vezisti Kalumu Stajlsu koji igra za drugoligaša Barnsli. On je rođen i odrastao je u Engleskoj ali je nedavno dobio mađarsko državljanstvo jer su mu baba i deda poreklom Mađari.

- Dugo smo ga pratili, dobio je državljanstvo i veoma smo srećni što će biti deo našeg tima - rekao je Rosi.

Na spisku nema starosedelaca Nemanje Nikolića i Filipa Holendera. Iskusni Nikolić je u slaboj formi pošto je dao samo četiri gola u sezoni do sada, a njegov Fehervar je u nizu od čak sedam poraza. Holender nije starter u Partizanu pa je izgubio i reprezentativni status.

Mađarska u prijateljskom meču dočekuje Srbiju u Budimpešti 24. marta, dok pet dana kasnije gostuje Severnoj Irskoj u Belfastu. Selekcija Mađarske je prethodne kvalifikacije za Mundijal u Kataru završila na četvrtom mestu u grupi, iza Engleske, Poljske i Albanije, a 12 od 17 bodova je osvojila protiv autsajdera Andore i San Marina.

Golmani: Deneš Dibus (Ferencvaroš), Peter Gulači (Lajpcig), Peter Sapanoš (Honved)

Odbrana: Bendeguz Bola (Grashopers), Endre Botka (Ferencvaroš), Atila Fiola (Fehervar), Akoš Kečkeš (Njižn), Adam Lang (Omonija), Žolt Nađi (Puškaš), Loik Nego (Fehervar), Vili Orban (Lajpcig), Atila Šalaj (Fenerbahče)

Vezni red: Peter Barat (Debrecen), Danijel Gazdag (Filadelfija), Adam Nađi (Piza), Andras Šafer (Union Berlin), Kalum Stajls (Barnsli), Dominik Soboslaj (Lajpcig), Balint Večei (Ferencvaroš).

Napad: Adam Martin (Pakši), Roland Šalaj (Frajburg), Sabolč Šen (Dalas), Adam Salai (Bazel), Kevin Varga (Jang Bojs).

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.