ZVEZDA PRVI PUT OVE SEZONE MOŽE NA ČELO SUPERLIGE: Evo koji rezultat vodi šampiona ispred Partizana!
Dejan Stanković tokom 166. večitog derbija, Foto: Starsport

IDEALNA PRILIKA

ZVEZDA PRVI PUT OVE SEZONE MOŽE NA ČELO SUPERLIGE: Evo koji rezultat vodi šampiona ispred Partizana!

Loša forma u dosadašnjem toku prolećnog dela prvenstva, mogla bi da košta crno-bele pada sa prve pozicije već danas

Objavljeno:

Crvena zvezda svoju utakmicu 27. kola Superlige Srbije igra ovog ponedeljka, zbog obaveza u Evropi, odnsono između mečeva sa Rendžersom u osmini finala Lige Evrope.

Fudbaleri Dejana Stankovića možda nisu dobro raspoloženi posle ubedljivog, ali i vrlo nesrećnog poraza u Glazgovu, ali ih je obradovao jedan rezultat u domaćem prvenstvu.

Partizan je u nedelju kiksirao protiv Napretka 0:0, čime je aktuelni šampion dobio priliku da se današnjim trijumfom u Gornjem Milanovcu (15.55) izjednači po broju bodova sa "večitim" rivalom.

FK Partizan, FK Napredak
foto: Starsport©

Istovremeno, crveno-beli bi mogli da preuzmu lidersku poziciju, i to po prvi put ove sezone!

Naime, u 1. kolu prvenstva Zvezda je 16. jula odigrala nerešeno bez golova sa Vojvodinom, kao domaćin. Ranije tog dana, Čukarički je savladao Voždovac 2:1 i taj dan proveo na prvom mestu.

Već sutradan, Partizan je sa 4:0 kao gost pobedio Proleter i preuzeo lidersku poziciju koju od tada ne ispušta.

FK Crvena zvezda
foto: Starsport©

Loša forma u dosadašnjem toku prolećnog dela prvenstva, mogla bi da košta crno-bele pada sa čela tabele na kraju regularnog dela Superlige (još tri kola do kraja), ako budu jednaki sa Zvezdom jer šampion ima bolji međusobni skor.

Do tada, gledaće se gol-razlika, ali i tu bi crveno-beli mogli da steknu prevagu, ako danas pobede Metalac sa bar 4 gola viška. Trenutno Partizan ima gol-razliku +55, a Zvezda +51.

166. Večiti derbi, Saša Zdjelar, Gelor Kanga
foto: Starsport©/Predrag Milosavljević

Zvuči kao mnogo, ali ne i za Linglong Superligu, pogotovo što je Metalac pretposlednji na tabeli, a Zvezda je u prošlom kolu "petardirala" Novi Pazar, pre toga dobila Voždovac 3:0...,

- Niko od igrača nije tražio odmor, momci su spremni i dobro izgledaju. Istrošili su se, ali je to sve regulisano. Dobro smo odmorili i dobro smo spremili utakmicu, tako da nema izostanaka na našu sreću. Imamo snage da nametnemo naš ritam, izaći ćemo najjače što možemo, da li će to biti u 15, 25 ili 17 minutu, bitno nam je zadržimo odnos koji smo imali u prethodnih par utakmica, taj ritam, i da se “kući” vratimo sa tri boda - rekao je Stanković uoči današnje utakmice.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.