VREME JE! Piksi ponovo okuplja "orlove", ima li mesta za "večite"?
Fudbaleri Srbije, Foto: Profimedia

dugo smo čekali!

VREME JE! Piksi ponovo okuplja "orlove", ima li mesta za "večite"?

Selektor Srbije tokom sledeće nedelje objavljuje spisak za prijateljske mečeve koji će se odigrati u martu

Objavljeno: 10:54h

Srbija sa nestrpljenjem očekuje nove reprezentativne poduhvate Piksijevih "orlova", a posle četiri meseca pauze, to smo i dočekali.

Reprezentaciju Srbiju u martu očekuju dva prijateljska meča, sa Danskom (24.3.) i Mađarskom (29.3.).

Dragan Stojković Piksi će se sledećeg vikenda okupiti svoje izabranike, tokom sledeće nedelje objaviti spisak igrača na koje računa za ove akcije, a najzanimljivije će biti videti da li je Piksi našao nekog novog aduta kojeg želi da proveri ili će se držati proverenih snaga.

Tokom kvalifikacija Piksi je dao šansu 26 igrača. Pritom, bilo je nekoliko momaka koji su igrali protiv Katara, ali nisu nastupili u takmičarskim mečevima, kao što su Birmančević, Vanja Milinković-Savić, Mile Svilar, Aleksa Terzić. Sve kada se sabere, to je 30 fudbalera koje je Stojković testirao na jačim utakmicama.

Dragan Stojković Piksi
Dragan Stojković Piksifoto: Profimedia

Piksi iz domaće lige gotovo nikog ne zove, a u inostranstvu osim, recimo, mladog napadača Đorđa Jovanovića, koji je u Izraelu nastavio da trese mreže, malo ko se naročito istakao, ali njegov peh je što je u špicu državnog tima konkurencija paklena.

Srbiji najviše škripi na poziciji desnog (krilnog) beka, što je pozicija koju su pored Darka Lazovića pokrivali Filip Đuričić, Nemanja Radonjić i Andrija Živković, ali nekog novog igrača za to mesto i dalje nema.

Kod golmana je takođe postala gužva, pored Predraga Rajkovića i Marka Dmitrovića pozive su dobijali Mile Svilar, Vanja Milinković-Savić i Marko Ilić.

Srbija - Portugal
Srbija - Portugalfoto: EPA/Mario Cruz

Na poziciji štopera je situacija sledeća. Matija Nastasić ne igra mnogo u Fiorentini, Strahinja Pavlović je prešao u Bazel, Uroš Spajić je tek obukao dres Kasimpaše, a posle dva meča kao starter na naredna dva nije igrao. S druge strane, Miloš Veljković, Nikola Milenković i Stefan Mitrović su nezamenjivi u svojim klubovima, što raduje.

Srbija je dobro pokrivena na poziciji uz levu aut liniju. Filip Kostić se vratio u formu, a tu su i Mihailo Ristić, Filip Mladenović i Aleksa Terzić.

Kada bi se pitali navijači večitih rivala, mesto u reprezentaciji bi dobili Aleksandar Katai i Saša Zdjelar, koji se jesu s vremena na vreme nalazili na spiskovima, međutim, nisu upisali ni minut u dresu Srbije tokom mundijalskih kvalifikacija.

Mladi vezista Ivan Ilić može biti testiran protiv protiv Danske i Mađarske jer je selektor o njemu govorio u superlativu.

U sredini terena jaka konkurencija, od zadnjih veznih Gudelja, Maksimovića, preko Lukića, Račića i Grujića do Tadića, Sergeja i Đuričića, koji jedini sigurno neće biti na okupljanju, jer se i dalje bori sa povredom i dugo ga nema na terenu u dresu Sasuola.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.