KRITIKE IZ HRVATSKE: Legenda košarke tvrdi da je Đorđevićeva pogrešna taktika u finalu kriva za poraz od Slovenije!
Foto: Fonet/aleksandar Koković/EPA/Sedat Suna

iznenadila ga je taktika

KRITIKE IZ HRVATSKE: Legenda košarke tvrdi da je Đorđevićeva pogrešna taktika u finalu kriva za poraz od Slovenije!

Smatra da je trebalo da više igramo na centre

Objavljeno:

Legenda hrvatske i jugoslovenske košarke, bivši selektor nekadašnje Jugoslavije, Mirko Novosel, kritikovao je nakon finala Eurobasketa srpskog trenera Aleksandra Sašu Đorđevića.

On smatra da je u porazu od Slovenije u finalu, selektor Srbije primenio pogrešnu taktiku i da je trebalo da više igra na svoje centre koji su dominantni u odnosu na Slovence.

foto: News1/Marina Lopičić

- Iznenadilo me to jako. Hendikepiran je povredom Jovića koji je jedan od najboljih plejeva u Evropi. Slovenci igraju osmice u napadu, imaju brzinu i velike individualne vrednosti igrača i onda svi daju svoj maksimum - rekao je Novosel u gostovanju na "N1", ali je i pored toga izneo niz pohvala na račun Đorđevićevog vođenja reprezentacije i igara srpskih košarkaša.

- Srbi su bili bez sedam najboljih igrača, ali to ne umanjuje taj uspeh. Pre svega trenera, zatim tog Dragića koji je svetski igrač. Po meni je igrač utakmice, uz Dragića, bio Prepelič. Možda je najzaslužniji za ovu pobedu u finalu, ali ogroman je doprinos i Vidmara i svih ostalih igrača.

foto: AP

Hrvatska je ponovo razočarala i izgubila u osmini finala posle čega su njihovi košarkaši i selektor dočekani "na nož" po povratku kući, a i dalje se često u komentarima javnosti piše i priča o takozvanom "Atinskom prokletstvu" zbog silaska s postolja.

- Mislim da to nema nikakve veze. Ja sam posle Grčke i medalje 1995. bio direktor reprezentacije. Dočekani smo s pljuvanjem, pa se reklo to je debakl košarke. Ja sam bio vrlo ljut, tad sam se povukao iz Saveza. Rekao sam ubuduće budite srećni da se plasirate na prvenstva, a ne da pljujete po bronzanim medaljama - dodao je Novosel.

BONUS VIDEO: Atmosfera među srebrnim srpskim košarkašima na povratku iz Istanbula - 2. deo

(Espreso.co.rs / Izvor: rs.N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.