EKSKLUZIVNO, DEJAN TOMAŠEVIĆ: Danas sam najpopularnija osoba u Srbiji, svi me zovu za karte! (VIDEO)
Foto: Fonet

espreso eurobasket intervju

EKSKLUZIVNO, DEJAN TOMAŠEVIĆ: Danas sam najpopularnija osoba u Srbiji, svi me zovu za karte! (VIDEO)

S jednim od čelnika našeg Saveza o svemu pomalo: reprezentaciji, igračima, Saletu Đorđeviću, ali i neviđenom interesovanju za finalni meč sa Slovenijom

Objavljeno: 16:23h
Saša M. Stajić

Dejan Tomašević u šali kaže da je u ovom trenutku najpopularniji čovek u Srbiji. Razlog? Cela Srbija ga zove da im nabavi karte za večerašnji finalni meč Eurobasketa 2017 između Srbije i Slovenije.

Dejan inače izbegava razgovor za medije ovih dana, a intervju koji je pred vama dogovarali smo danima i na kraju smo ga nekako ipak uradili.

Kako se, kao jedan od čelnika našeg saveza, osećate posle još jednog istorijskog uspeha i plasmana u finale?

- Fascinantno. Ovo je velika stvar za srpsku košarku. Sve čestitke momcima, Saletu Đorđeviću, stručnom štabu. Prevazišli su sva naša najsmelija očekivanja. Znate i sami u kom smo sastavu došli ovde, koliko smo bili oslabljeni, ali iskočili su neki momci iz drugog plana i pokazali da Srbija uvek ima igrače sposobne za najviše domete.

Šta je bilo ključno, pa da Srbija, čak i ovako oslabljena, igra finale Evropskog prvenstva?

- Sistem. Uvek sam verovao u naš sistem, koji se razlikuje od drugih. Zna se red, hijerarhija, zna se ko šta radi, svi smo maksimalno podređeni cilju, a to je u ovom trenutku zlato.

The homeland of basketball.

A post shared by Yugobasket (@yugo.basket) on

Koji je momenat bio presudan da ekipa shvati da može do samog kraja?

- Za nas je oduvek važilo pravilo sledeće utakmice. Ona je najvažnija. Tako smo pristupili i ovom prvenstvu. Gledamo samo sledeću utakmicu i ništa više.

Kad je vama bilo najteže u toku ovog EP?

- Tokom meča s Rusijom. I fizički i emotivno sam se potpuno isprazni. Svaka čast momcima i Saletu kako su to izneli.

Često vas vidimo kako ustajete iz prvog reda i bodrite naše. Kako izgleda biti pored terena u poređenju s vremenom kad ste veoma uspešno igrali i osvajali sve one trofeje?

- Neuporedivo je teže sad. Ne možeš da utičeš na rezultat, a želja ogromna. Ipak, uživam u svakom trenutku dole na terenu, jer imamo sjajne, sjajne naslednike.

Vaša prognoza finala?

- Biće veoma teška utakmica. Slovenija je najkvalitetnija ekipa na turniru. Maksimalno su motivisani, dobro vođeni, imaju izvanredne pojedince. Za nas je u ovom trenutku najvažnije da se Jović oporavi. Njegovo prisustvo na terenu od velike je važnosti za ostatak ekipe. Nije isto s njim i bez njega.

Kakva je situacija s njegovom povredom?

- Da je bilo koja druga normalna situacija, on ne bi igrao najmanje 3-4 dana. Doktori i fizioterapeuti daju sve od sebe da ga osposobe za večeras.

Kako braniti Dragića i Dončića?

FACT: Slovenia is the only remaining unbeaten team at the #EuroBasket2017.

A post shared by Yugobasket (@yugo.basket) on

- To je pitanje za Saleta Đorđevića. Uveren sam da on i igrači imaju odgovor.

Događaj koji je po vama obeležio ovo evropsko prvenstvo?

- To što su, bez obzira na sve probleme, dve ipak najjače ekipe u finalu.

Ko vam se od igrača iz ostalih reprezentacija najviše dopao?

- Porzingis je ogroman talenat, Luka Dončić takođe. Sjajan momak, igrao sam s njegovim ocem Sašom u Zvezdi. On je budućnost evropske košarke.

EKSKLUZIVNO, SAŠA DONČIĆ: Otac najvećeg talenta u Evropi zna nešto što će oduševiti svakog Srbina! (VIDEO)

Za kraj, kakvo je interesovanje za utakmicu iz Srbije? Slovenci najavljuju 11 čarter letova i preko 5.000 ljudi u dvorani?

foto: Espreso

- Nas možda neće biti toliko, ali verujte mi, ne mogu da živim od poziva! Šalim se s drugarima da sam trenutno najpopularnija osoba u Srbiji (smeh). Nije lako naći karte za sve, ali dajemo sve od sebe da uđe što veći broj Srba u dvoranu. Bez obzira na to koliko će Slovenaca biti unutra, verujem da ćemo mi biti ti koji će se na kraju radovati.

Ko buši mrežice kao lud, šta Danilović radi na suncu, zašto nema publike i ko je špijunirao srpsku reprezentaciju na EP u basketu? (FOTO) (VIDEO)

Zašto je ovo, uprkos pobedi Srbije, najtužniji dan za košarku na EP? (FOTO) (VIDEO)

SRBIJA ĆE BITI ŠAMPION EVROPE U KOŠARCI! Evo i zašto (FOTO) (VIDEO)

U OVOM DETALJU KRIJE SE TAJNA ZAŠTO JE SRBIJA UVEK BILA TAKO DOMINANTNA U KOŠARCI! A to nije (samo) ova fotografija (FOTO) (VIDEO)

(Saša M. Stajić, specijalni izveštač Espresa sa EP u Istanbulu)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.