ORLOVI SMAZALI ITALIJANE: Srbija je u polufinalu Eurobasketa! (FOTO) (VIDEO)
Foto: EPA/Sedat Suna

Eurobasket, četvrtfinale!

ORLOVI SMAZALI ITALIJANE: Srbija je u polufinalu Eurobasketa! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 22:25h

Srbija je u polufinalu Eurobasketa! Naši "Orlovi" su, pa možemo reći čak i rutinski, savladali Italiju 83:67 i igraće drugi put uzastopno za mesto u finalu.

BOBI, ŠTA TI BI? Cela hala se uhvatila za glavu zbog Marjanovićevog brukanja na zakucavanju! (FOTO)

Protivnik našem timu biće reprezentacija Rusije koja je nešto ranije savladala Grčku, a biće ovo repriza meča iz grupne faze i prilika za naš tim da se osveti za poraz koji su nam "baćuške" nanele.

foto: AP

Što se tiče duela između izabranika Saše Đorđevića i Etorea Mesine, nije bio to nimalo lak meč za naše, ali na osnovu njihove koncentrisane, staložene i pametne igre možemo reći da pobeda nije dolazila u pitanje.

Istina je da smo imali problema na samom početku meča kada smo se mučili da pronađemo put do koša Italijana, ali je onda ulaskom Bobana Marjanovića taj problem rešen.

foto: EPA/Sedat Suna

Nakon toga odlično odigrana druga četvrtina, pre svega naših visokih igrača kada je i stečena dvocifrena prednost koja je čuvana do samog kraja utakmice.

Jedino za šta možemo da kažemo da je bio problem našem timu bio je šut za tri poena, ali su zato kombinacije, pravovremena rešenja i sjajna odbrana odradile veliki posao.

Nešto kasnije se probudio Bogdan Bogdanović, ali bilo je baš na vreme i opet je stigao do nekog svog uobičajenog učinka od 22 poena, a da ne zaboravimo da pomenemo da je van linije 6,75 metara šutirao 1/9.

Uz njega fenomenalni Mačvan sa 13, Lučić sa 11 i Marjanović sa 10.

foto: Printscreen/www.fiba.basketball

Kod Italijana, Belineli najefikasniji sa 18 poena, dok je Datome ubacio 15.

foto: Printscreen/www.fiba.basketball

Sva dešavanja sa ovog meča ste pratili uz naš dobro poznati lajv-blog.

40. minut - Kraj utakmice! Srbija je u polufinalu! Pobeda nad Italijom 83:67.

38. minut - I sada možemo da kažemo da je sve već gotovo! Vladimir Lučić silovitim zakucavanjem u kontri nas na dva minuta pre kraja diže na +18. Srbija - Italija 79:61.

36. minut - I probudio se konačno Bogdan Bogdanović, kada je najpotrebnije. Prvo trojka, a onda i prodor do samog koša zbog čega je cela hala počela da mu peva. Srbija - Italija 73:61.

35. minut - Još pet minuta do kraja, Belineli je počeo sve više da preuzima odgovornost u timu Italije, priključuje mu se Datome. Italija je prišla na 67:60.

33. minut - Moraju naši momci biti sve vreme na oprezu i ni na sekundu ne smeju da se opuste, a na to su ih podsetili sada Italijani sa par akcija i napada. Na svu sreću odgovorili smo na drugoj strani i mi. Srbija - Italija 65:52.

30. minut - Zadržali smo na kraju treće četvrtine razliku sa poluvremena. Bogdan Bogdanović je i dalje vrlo dobro čuvan, pa je u ovom periodu postigao samo dva poena i to sa linije slobodnih bacanja. Trenutni rezultat 59:48.

foto: Espreso

28. minut - Sada nekoliko "žutih minuta" u igri naše reprezentacije što Italijani koriste da se spuste na jednocifreni zaostatak. Srbija - Italija 54:46.

26. minut - Sada interesantno rešenje Bobana Marjanovića pod košem zbog čega je čak i Dudi Ivkoviću izmamio osmeh na lice.

foto: AP

25. minut - Odličan ulazak u drugo poluvreme srpskih košarkaša. Sjajan protok lopte, pronalazimo uvek najbolja rešenja i to rezultira sa prednošću od 15 poena. Srbija - Italija 52:37.

21.25 - Evo i malo statistike iz prvog poluvremena. U skoku smo daleko bolji što je očekivano i raduje dobro izvođenje slobodnih bacanja 16/16.

foto: Printscreen/http://www.fiba.basketball

20. minut - I sa dvocifrenom prednošću odlazimo na odmor! Za sada smo odlični na centarskim pozicijama, a konačno je u finišu prvog poluvremena proradio i šut. Rezultat je 44:33 za Srbiju!

foto: Espreso

18. minut - I proradio je konačno šut za tri poena naših. Prvo Lučić, pa onda Mačvan zbog čega je čak i predsednik našeg Saveza, Saša Danilović, poskočio sa pesnicama u vis iz prvog reda tribina. Stižemo do najveće prednosti na meču 38:27.

foto: Espreso

16. minut - I dalje nismo pogodili nijednu trojku, dok su Italijani prilično raspoloženi u šutu, ali za sada naš napad sa drugih strana funkcioniše odlično.

foto: Reuters

Zanimljivo je da turski navijači u dresovima Fenerbahčea, prema rečima našeg fotoreportera, sve vreme pevaju pesmu Bogdanu Bogdanoviću.

foto: Espreso

12. minut - Čini se da sada nešto lakše dolazimo do koševa, ali mora da se zategne dodatno odbrana, pre svega da se obrati pažnja na šut spolja Italijana koji pogađaju do sada trojke 4/7.

10. minut - Kraj prve četvrtine, u kojoj nismo igrali kako umemo. Ulazak Marjanovića nam je omogućio da se rezultatski vratimo u meć, pre svega njegova distribucija lopti ka drugim igračima kada ga Italijani udvoje. Sa vođstvom 18:17 odlazimo na prvi mini odmor.

foto: EPA/Sedat Suna

8. minut - Uspeli smo koliko toliko da se konsolidujemo, mada i dalje imamo problema sa organizacijom napada. Ipak, Italijane je krenuo šut za tri. Trenutni rezultat 13:12 za Italijane.

6. minut - I konačno prvi poeni za nas, upisujemo se preko Bogdanovića. Ali na drugoj strani uzvraća Meli. Italija - Srbija 7:2.

3. minut - Loš početak naših u napadu, dva puta nismo imali rešenje, a Italijani su otvorili trojkom Datomea. Italija - Srbija 5:0.

0:0 - Utakmica je počela!

foto: Espreso

20:31 - Od svih košarkaša u hali, najveći aplauz dobio je Điđi Datome, ljubimac fanova Fenerbahčea!

20:20 - I Dušan Duda Ivković je tu da bi bodrio Orlove! Sa njim sede Predrag Danilović, Dejan Tomašević i Dejan Bodiroga. A, evo i kako se oni za to vreme zagrevaju...

foto: Espreso.co.rs
foto: Espreso.co.rs

20:16 - Srbima je sa video bima sreću ponovo poželeo Novak Đoković, dok je Italijane "pred bitku" pozdravio proslavljeni fudbalski trener Roberto Manćini.

20:12 - Specijalni izveštač Espresa je u Istanbulu, a pogledajte šta novo vam je danas doneo...

Otac Luke Dončića za Espreso

Šved posle pobede nad Grčkom

Voroncevič posle pobede nad Grčkom! Inače, od Grka je samo Papanikau bio spreman da priča, ali do njega je bilo nemoguće prići od silnih predstavnika "sedme sile" iz najjužnije balkanske države.

20:00 - Ako vas zanima ko je rival Orlova u polufinalu, pod uslovom da prođu Italiju, uđite OVDE.

19:32 - Evo i šta FIBA piše tik pred početak meča...

19:25 - Pogledajte šta su srpski reprezentativci pričali, ali i radili pred ovu ultravažnu utakmicu..

(Еspreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.